Nyomtatás

A kommunikációs ipar a KATA után

2022-08-31 661

Ha valaki még az utolsó napokban is a KATA utáni hogyantovábbon gondolkodik (halogatók, utolsó pillanatban döntők, szevasztok), két dologgal az elmúlt hónapban biztosan találkozott. A KATA-hoz hasonlóan kedvező adónemet nem talál az alternatívák között, és a KATA-nál jóval bonyolultabb adminisztráció miatt szinte biztosan szüksége lesz könyvelőre. Utóbbiak pedig, ahogy az várható volt, áremeléssel válaszolnak a jelentősen nagyobb mennyiségű adminisztrációra. 

Ahogy a Niveus adószakértője, Fischer Ádám, az MPRSZ (Magyar Public Relations Szövetség) webinarján fogalmazott, csak kivételes esetekben lehet olyan alternatívát találni, amely kedvezőbb adózást nyújt a KATA-nál. De ehhez több feltételnek is teljesülnie kell. (Ezekről később.)

Olyan megoldás, ami univerzálisan igaz lenne mindenkire, nem létezik, mindenki egyéni mérlegelés után dönthet a neki megfelelő adónemről. A régi KATA megszűnéséhez közeli időpontban, augusztusban, ráadásul a kormány arról is döntött, hogy az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken, ezzel pedig újabb mérlegelhető alternatíva került a képletbe.

A teljes cikk a kreativ.hu oldalán olvasható >>

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság