Nyomtatás

Akkugyártó nagyhatalom leszünk, de nagy árat fizetünk érte

2022-08-19 684

Magyarország valóban akkumulátorgyártó nagyhatalommá válik, ám ennek az az ára, hogy kiszolgáltatottá válik az ázsiai beruházóknak, elsősorban Kínának, amely óriási befektetéssel akar gyárat építeni Debrecenben. Szó sincs technológiai transzferről: az összeszerelő ország marad Magyarország.

A magyar külügyi vezetés kinyilvánítja az egy Kína elvét, majd pár napra rá pedig bejelenti, hogy a régió konkurens országaival szemben Magyarországon épül meg a világ legnagyobb, történetesen kínai akkumulátorgyártó cégének új üzeme. A CATL (Contemporary Amperex Technology Co.) gigantikus gyára Debrecenben jön létre.

Mekkora veszélyt jelent Debrecenre a Fidesz erőltetett autó és akkumulátoripari beruházása?

Ez az a magyarországi város, hol a német BMW évente 150 ezer elektromos autó gyártására készül, a Kecskeméten bővítő német Mercedes-Benz pedig máris közölte, hogy ő az első megrendelője a legkésőbb öt év múlva termőre forduló CATL-üzemnek. Ez azt jelenti, hogy Európa legnagyobb gazdasága, Németország is haszon­élvezője lesz Magyarország kínai bizniszének.

Amagyar külügyi vezetés kinyilvánítja az egy Kína elvét, majd pár napra rá pedig bejelenti, hogy a régió konkurens országaival szemben Magyarországon épül meg a világ legnagyobb, történetesen kínai akkumulátorgyártó cégének új üzeme – írja a hvg.hu. A CATL (Contemporary Amperex Technology Co.) gigantikus gyára Debrecenben jön létre.

 

A teljes cikk: Akkugyártó nagyhatalom leszünk, de nagy árat fizetünk érte

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság