Nyomtatás

Így lehet kilábalni az energiaválságból a vezető technológiai szakértők szerint

2022-07-15 595

Az átálláshoz szükséges technológia már létezik, és készen áll a bevezetésre. Az Ausztrál Technológiai és Mérnöki Akadémia szerint az alacsony kibocsátású technológia és a megújuló energiaforrások jelentik a kiutat a jelenlegi energiaválságból.

Az alacsony kibocsátású technológia helyzetéről szóló új jelentésében az akadémia hangsúlyozza, hogy a meglévő megújuló energiaforrások - mint a nap- és szélenergia, az akkumulátorok és a szivattyús vízerőművek - olyan kiforrott technológiák, amelyek hosszú távon olcsóbb és megbízhatóbb energiát fognak biztosítani.

Bár ezek már most is nagy részét képezik energiamixüknek, még több munkára lesz szükség ahhoz, hogy dominánsak legyenek. Az akadémia szerint Ausztráliának például több szabályozásra, nagy infrastrukturális beruházásokra és széles körű társadalmi támogatásra van szüksége ahhoz, hogy teljesen átálljon ezekre a technológiákra.

A teljes cikk: Így lehet kilábalni az energiaválságból a vezető technológiai szakértők szerint

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság