Nyomtatás

Novotny Dénes: Az iroda nem áramkolosszeum

2022-05-26 504

Mind több irodaépület szembesül azzal a problémával, hogy a bérlői által használt elektromos autókat gyakorlatilag képtelenség egyszerre tölteni. Ilyen helyzetekben jöhet jól a töltési teljesítmény kifinomult szabályozása, amely olyan problémáknak veheti elejét, mint például a töltőkért folytatott ökölharc. Novotny Dénes véleménycikkében a helyzet komoly vetületeit veszi górcső alá.

Elsőre talán meghökkentő, de az elektromos autók a működésükhöz szükséges töltés 80 százalékát nem publikus töltőkből veszik fel, hanem főként az irodák mélygarázsaiban, illetve az otthonokban jutnak hozzá a „naftához”. Könnyű belátni, hogy ez a nagyobb létesítményekben gyorsan és kiszámíthatóan vezethet szűkösségekhez, hiszen az emberek általában munkaidőben vannak bent – és jellemzően egyszerre.

Tény, hogy manapság már elképzelni is képtelenség új építésű irodaházat elektromos gépjármű-töltők nélkül, 2025-től pedig a meglévő, nem lakáscélú épületekben kötelező is lesz ezek telepítése – beleértve a közigazgatási épületeket, a parkolóházakat, a szervizeket, de még azokat a vendéglátópontokat és szálláshelyeket is, ahol több mint húsz [ND1] parkolóhely van kialakítva a vendégeknek. A bevásárlóközpontoknál és áruházaknál, amelyek már korábban kötelezetté váltak töltőtelepítésre, többségében ki is épültek az eszközök.

A teljes cikk: Novotny Dénes: Az iroda nem áramkolosszeum

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság