Nyomtatás

Hatalmas autóipari beruházás zajlik Miskolcon, más városok is tanulnának a projektből

2022-05-02 526

Két, Miskolcon jelentős beruházásba kezdő cég szolgál jó tanácsokkal akár más városok számára is arra vonatkozóan, hogyan érdemes befektetőket csábítani a településekre. Egy kínai autóipari vállalat képviselője szerint kicsit olyan ez az egész kérdéskör, mint az, hogy a tyúk volt előbb, vagy a tojás.

A miskolci önkormányzat szervezésével tavaly nyáron indultak azok a néhány havonta megrendezett kerekasztal-beszélgetések, amelyeken Veres Pál, a borsodi megyeszékhely polgármestere látja vendégül a térség gazdaságának meghatározó szereplőit, például nagyobb vállalatokat, munkaerő-közvetítő és a helyi szakképzésben tevékenykedő cégeket, vagy éppen a környező önkormányzatok vezetőit. Az egyeztetések célja Miskolc és környéke további fejlődésének elősegítése.

A mostani rendezvényre két, Miskolcon nagyberuházó cég képviselői voltak jelen, Herdon István, a Xanga Group vezérigazgatója, valamint Simon Waechter, a Chervon Auto stratégiai projektekért és üzletfejlesztésért felelős vezetője. A várost Veres Pál polgármester és Juhász-Nagy Judit, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója képviselte.

A teljes cikk: Hatalmas autóipari beruházás zajlik Miskolcon, más városok is tanulnának a projektből

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság