Nyomtatás

Hidrogén üzemanyagcellában a jövő?

2021-12-03 440

A klímacélok eléréséért nemcsak az államok, hanem a befektetők is tehetnek, ha olyan iparágakba fektetnek, amelyek a zöldcélokat szolgálják. Sorozatunkban bemutatjuk egy tematikus részvényalap, az OTP Klímaváltozás 130/30Alap legérdekesebb zöldbefektetéseit.

Sorozatunk első részeiben Czachesz Gábor a novemberi ENSZ COP26 klímakonferenciához kapcsolódva néhány olyan zöldenergia-céget mutat be, amelyeknek részvényeit tartja az OTP Klímaváltozás 130/30 Alapban. Közös bennük, hogy közvetve kapcsolódnak az egyre nagyobb teret nyerő e-mobilitáshoz. Méghozzá abban a formában, hogy a nullemissziós elektromos autózáshoz szükséges áramot megújuló forrásból termelik. Aktuális cikkünkben a hidrogén üzemanyagcellás (HFC) megoldások egyik vezető szereplőjét mutatjuk be. 

Az amerikai Plug Power egy teljes körű zöldhidrogén ökoszisztémát épít, hogy segítse ügyfeleit fenntarthatósági céljaik elérésében és széndioxid-kibocsátásuk csökkentésében. A hidrogén üzemanyagcellás technológia első kereskedelmileg életképes piacának megteremtése során a vállalat több mint 50000 üzemanyagcellás rendszert telepített az e-mobilitás érdekében, többet, mint bárki más a világon. Egy zöldhidrogén autópálya építését és üzemeltetését tervezi Észak-Amerikában, egy korszerű Gigafactoryt, több mint 150 üzemanyagtöltő állomást és több zöldhidrogént gyártó üzemet épít, amelyek napi 500 tonna folyékony zöldhidrogént termelnek majd, elsősorban napenergia felhasználásával. A Plug Power többféle zöldhidrogén megoldást kínál ügyfeleinek: üzemanyagtöltőket és üzemanyagot hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók kiszolgálására, a logisztikai ipar számára e-hajtásláncot anyagmozgató gépekhez – rakodógépek, targoncák, repülőtéri vontatók és csomagszállítók -, illetve áramtermelő mini erőműveket azoknak a felhasználóknak, akik leváltanák meglehetősen szennyező dízel generátorukat.

A teljes cikk: Hidrogén üzemanyagcellában a jövő?

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság