Nyomtatás

Durván megdrágulhat a horgászat 2022-re: óriási jegyáremelést lengettek be

2021-10-15 601

Valószínűleg sokkal többet kell majd fizetni a horgászatért jövőre, ugyanis több adminisztratív költség és jegyár is emelkedhet. A legnagyobb mértékben a területi jegyek drágulhatnak, mivel a helyi egyesületek költségei is emelkednek.

2022-ben nagy valószínűséggel emelkedik majd az Egységes Szövetségi Hozzájárulás összege, ez a horgászok által az állami jegyéret fizetett összeg azon része, amelyet a megyei szövetségek kapnak.

A Pecaverzum szakportál úgy értesült, hogy 50 százalékos emelés jöhet, 2000 forintról 3000-re nőhet ez a díj - a lap tud olyan megyéről, ahol a közgyűlésben ezt már tényként közölték. Az állami horgászjegy és a fogási napló ára jelenleg 3300 forint, ennek legutóbb 2020-ban emelték az árát 2200 forintról, amelyet mind a több mint 700 ezer magyar horgásznak be kell fizetnie.

Azonban a területi jegyeknél még ennél is durvább áremelkedés jöhet - ezek árát a helyi szövetségek szabadon határozhatják meg. Ugyanis a költségek folyamatosan emelkednek:

Úgyhogy akár termelőtől vásárolják a szövetésgek a telepítendő halat, akár maguknak termelik meg, sokkal többet kell fizetniük ugyanannyi uszonyosért. A portál megjegyzi, hogy ez csapdahelyzet az egyesületeknek, hiszen ha nem emelnek árat, akkor kevesebb halat tudnak telepíteni, csökkennek a fogási esélyek - ha pedig emelnek akkor az riaszthatja el a horgászokat.

I Forrás: penzcentrum.hu

 

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság