Nyomtatás

Hiába a nyitás, szenvednek a konditermek: rengeteg sportoló nem kért a vakcinából

2021-06-30 347

Nem mindenki térhetett vissza az edzőtermekbe, hiszen csak védettségi igazolvánnyal lehet őket látogatni - sok törzskondis pedig nem vette fel a vakcinát. Bár két hónapja, 4 millió beoltottnál újranyithattak az edzőtermek, nem mindenki térhetett vissza kondizni, ugyanis a létesítmények csak védettségi igazolvánnyal látogathatóak.

A Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetségének elnöke is arról beszélt az Indexnek, hogy elmaradt a nagy roham:

Két hónap alatt a rendszeresen járók 50-60 százaléka tért vissza, így a termek kihasználtsága is ekörül mozog. A háttérben főként az áll, hogy a testépítők egy jelentős része nem támogatja az oltást, nem is vette fel azt, ebből kifolyólag védettségi igazolvánnyal sem rendelkezik. Ha ez a réteg is beoltatná magát, körülbelül 20 százalékkal megugrana a konditermek forgalma

- mondta Dechert Áron.

Ráadásul az enyhítés is pont akkor jött, amikor vége volt a konditerem-szezonnak, a legtöbb bevételük ugyanis szeptembertől áprilisig keletkezik, abban az időszakban, amikor a szabadtéri sportolásra kevésbé van lehetőség. Jelenleg nagyjából 135 olyan létesítmény van, ami a lezárás után végleg lehúzta a rolót, vagy megvárja a nyitással az őszi szezonkezdetet.

 

I Forrás: penzcentrum.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság