Nyomtatás

Összeülnek a világ vezetői: a válság okozta egyenlőtlenség lesz a téma

2021-04-06 320

Szerdán ülnek össze a G20 a gazdasági vezetői, hogy a koronavírus-válságból történő kilábalásról egyeztessenek. Az egyeztetésen kiemelt téma lesz a válságból történő egyenlőtlen kilábalás.

A G20 pénzügyminisztereinek és jegybankelnökeinek szerdai találkozóján kiemelt téma lesz a koronavírus-válságból történő egyenlőtlen kilábalás - írja a Reuters a soros elnök Olaszország tisztviselőjére hivatkozva.

Az egyeztetésen emellett várhatóan kiállnak a fiskális ösztönzés fenntartásának szükségessége mellett is.Az ülést hivatalos közlemény követi majd.

A G20 vezetőit aggasztják az első jelek, amelyek szerint egyes országok hamarabb tudják maguk mögött a válságot, mint sok, jellemzően fejlődő ország, és ez a világgazdasági kilátásokat is "felhőssé" teszi. Az Egyesült Államok például jelentős hatású költségvetési stimulussal küzd a válság ellen, amit az eladósodott fejlődő országok nem tudnak megtenni.

Emellett további problémát jelent a vakcinaelosztás súlyos egyenlőtlensége is. Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság például már a lakosság nagy részét beoltotta, messze megelőzve Európát, Ázsiát, Afrikáról nem is beszélve. A G20 egyeztetésen ez is szóba kerül majd.


(Forrás: www.portfolio.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság