Nyomtatás

Tőzsdére megy a Magyarországon is aktív ingatlanfejlesztő

2021-03-04 482

Bejelentette részvénykibocsátási szándékát a CTP. A társaság a Euronext Amsterdam-on kéri tőzsdei jegyzését. A cég az öt legnagyobb európai logisztikai ingatlanfejlesztő vállalat egyike, ami Kelet-Közép-Európában, így Magyarországon is aktív tevékenységet folytat.

Bejelentette részvénykibocsátási szándékát a CTP logisztikai ingatlanbefektető és -fejlesztő társaság. A cég elsődleges ajánlattételt indít, és kéri részvényeinek jegyzésre és kereskedésre történő bevezetését a Euronext Amsterdam-on.

A csoport finanszírozási stratégiájában bekövetkezett stratégiai váltást követően 2020-ban belépett a nemzetközi kötvénypiacra. 2020. októberében a CTP sikeresen kibocsátotta debütáló Zöld Kötvényét 650 millió euró értékben, amit még további két zöldkötvény-kibocsátás követett, így az eddig kibocsátott kötvények összértéke mostanra elérte az 1,5 milliárd eurót. A befektetési kategóriájú adósságpiacokra való sikeres belépést követően a CTP most a részvénypiacokra is be kíván lépni további növekedésének finanszírozása céljából.

A teljes cikk: Tőzsdére megy a Magyarországon is aktív ingatlanfejlesztő

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság