Nyomtatás

Hatékonyság maximalizálás a mesterséges intelligenciával

2024-03-08 1501

A 2024. február 1-jei Turizmus Gálán mutatta be legújabb digitális termékét a szakmai közönségnek az Everguest. A mesterséges intelligencián alapuló webes alkalmazás - az Everguest Intelligence - azóta felforgatta a turizmus mindennapjait. Már több mint 160 szálloda iratkozott fel a várólistára, sokan pedig már jelenleg is élvezik a szoftver által nyújtott előnyöket.

Az Everguest Intelligence a turizmus forradalmát hirdeti, egy új korszak beköszöntét. Egy olyan korszakét, amelyben a szállodavezetők a mesterséges intelligencia segítségével tudják fejleszteni szálláshelyük szolgáltatásait és kiaknázni előnyeit.

Az Everguest webalkalmazása jelentősen támogatja a döntéshozatali folyamatokat és hihetetlen időmegtakarítást jelent a napi folyamatokban.

Borsos Éva, a Corvin Hotel Budapest szállodavezetője így számolt be az első tapasztalatairól:

“Az Everguest Intelligence eddig minden várakozásunkat felülmúlta. Már az első hónap után számottevő időmegtakarítást könyvelhettünk el, miközben a kollégák is örültek az egyszerűen és könnyen használható segítségnek. A rendszer bevezetése sem okozott különösebb gondot, a felület nagyon kényelmesen használható, felhasználóbarát, de ha bárhol elakadunk, akkor az Everguest-esek azonnal segítenek, már a felületen belül.”

A teljes cikk: Hatékonyság maximalizálás a mesterséges intelligenciával

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság