Nyomtatás

Már három éve figyelhetik a kínaik a japánok nemzetbiztonsági titkait

2023-08-10 1766

Aggasztó tényre figyelmeztetett az amerikai sajtó: kínai hackerek már három éve betörhettek a japánok nemzetbiztonsági rendszereibe. A helyzetet jól jellemzi, hogy a japán védelmi miniszter nem volt hajlandó kommentálni a történéseket.

A Washington Post számolt be elsőként arról, hogy Japán továbbra sem hajlandó érdemben reagálni arra, hogy kiszivárogtak-e biztonsági információk, miután egy jelentés szerint Kína feltörte az ország védelmi hálózatait. Kínai katonai hackerek állítólag 2020-ban betörtek egy érzékeny és titkos védelmi hálózatba, ami Peking számára hozzáférést biztosított Tokió katonai képességeihez, terveihez, és megismerhette a hiányosságokat is.

A hackert az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) fedezte fel, ami miatt az ügynökség vezetői Tokióba repültek, hogy tájékoztassák a japán védelmi minisztert, aki arra kérte az amerikai tisztviselőket, hogy ők figyelmeztessék a miniszterelnököt is - írta a Washington Post.

Az NSA vezetője, Paul Nakasone tábornok és a Fehér Ház akkori nemzetbiztonsági tanácsadó-helyettese, Matthew Pottinger is tagja volt a küldöttségnek. 

A cikk folytatása a napi.hu oldalán olvasható >>

| Fotó: Unsplash - Illusztráció

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság