Nyomtatás

Több mint 80 szálloda áll majd az új pálmaszigeten

2023-06-05 900

Egy átfogó városfejlesztési terv részeként folytatják Dubajban a Palm Jebel Ali mesterséges sziget fejlesztését, a terveket a múlt héten jelentették be.

Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke és miniszterelnöke, Dubaj uralkodója a múlt héten bejelentést tett a Palm Jebel Ali projekttel kapcsolatos terveiről – írja az arabianbusiness.com.

Dubaj egyik idegenforgalmi attrakciója a pálma alakú, szállodáknak és luxusvilláknak otthont adó Palm Jumeirah mesterséges sziget a város partjainál. A néhány kilométerrel arrébb található, ugyancsak pálmát formázó Palm Jebel Ali területe kétszer ekkora lesz. A sziget félkész állapotban van, fejlesztése még 2008-ban, a pénzügyi válság miatt állt le.

A Palm Jebel Ali több mint 80 szállodának ad majd otthont, és összesen 110 kilométerrel bővíti Dubaj partvonalát a „pálma levelei és törzse” mentén. Az innovatív építészeti projekt az általános életminőség emelését célzó, átfogó Dubai 2040 városfejlesztési terv része lesz, amelynek célja, hogy globális célpontként a következő két évtizedben megszilárdítsa Dubaj pozícióját állampolgárai, lakosai és látogatói számára.

A Dubai 2040 az emírség hetedik fejlesztési terve 1960 óta, ez idő alatt Dubaj lakossága a 80-szorosára, 3,3 millióra, beépített területe pedig a 170-szeresére nőtt. Az új pálmasziget kétszer akkora lesz, mint a már elkészült Palm Jumeirah

A dubaji uralkodó szerint a Nakheel ingatlanfejlesztőre bízott projekt az emírség azon törekvését szolgálja, hogy Dubaj a világ legszebb városa legyen.

A sziget, amely több mint 35 ezer család számára nyújthat otthont, luxus életkörülményeket, üdülőhelyeket, szállodákat, szórakozási és szabadidős lehetőségek széles tárházát kínálja majd.

A tervezés során a környezeti szempontokat is figyelembe vették, így többek között meg tudják őrizni a közeli tengeri élőhelyeket. Okos városi technológiákat és fenntartható gyakorlatokat is alkalmaznak majd a környezeti károk csökkentése érdekében. Energiaellátás tekintetében jelentős mértékben önellátó lesz a sziget, amelynek energiaszükségletét mintegy 30 százalékban megújuló forrásokból fedezik majd.

| Forrás: turizmus.com
| Fotó: Twitter / HH Sheikh Mohammed

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság