Nyomtatás

Ezek 2022 budapesti szállodanyitásai, de az új fejlesztés többismeretlenes egyenlet

2022-06-29 774

Egyes folyamatok felpezsdíthetik, mások lassíthatják a jelenleg csendes beruházási piacot. A fejlesztési kedv a járvány alatt sem hagyott alább számottevően, az idei évben tíznél is több szálloda nyithatja meg a kapuit, miközben számos további projekt is zajlik.

Miközben a turizmus hazai visszaépülése, a gyenge forint és az ennek nyomán javuló ár-érték arány javíthatja az adásvételi „étvágyat", az elszálló üzemeltetési költségek miatt csökkenő nyereségesség, a munkaerőhiány és a kedvezőtlen kamatkörnyezet óvatossá teheti a szállodaiparban gondolkodó befektetőket. Ugyanakkor a megkezdett fejlesztések kisebb-nagyobb csúszásokkal, de folytatódnak, tekintettel arra, hogy a megkezdett beruházások többsége esetén nagyobb lehet a kár, ha azok befagyasztása mellett dönt a kivitelező.

A járvány alatt sem hagyott alább a fejlesztési kedv

A pandémia okozta kihívások még éreztetik hatásukat, a magyarországi hotelpiacon azonban 2022-ben további fellendülés várható – derül ki a CBRE Hotel üzletágának májusban közzétett elemzéséből.

A hazai piac helyzete kedvező, az élénk belföldi turizmus valamelyest kompenzálni tudta az üzemeltetőket és a szállásadókat. A határok viszonylagos nyitottsága miatt 2021 júniusa és 2022 februárja között régiós viszonylatban Budapesten volt a legmagasabb az egy elérhető szobára jutó bevétel (RevPAR), jelentősen meghaladva a prágai és varsói értékeket. Az előrejelzések szerint az élénk belföldi turizmus 2022-ben is meghatározó lesz, a vidéki szálláshelyek tekintetében további emelkedés várható – olvasható a cég tanulmányában.

A teljes cikk: Ezek 2022 budapesti szállodanyitásai, de az új fejlesztés többismeretlenes egyenlet

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság