Nyomtatás

A legrosszabbkor jött nekik a háború, de a belföldi turizmus idén is megmentheti a hoteleket

2022-05-02 710

Két koronavírusos év után beütött a háború, ami kész csapás a hazai hoteleknek, az energiaválsággal és a munkaerőhiánnyal együtt pedig katasztrófa. Megkérdeztük a legnagyobb hazai szállodaláncokat, hogyan tudnak túlélni. Úgy tűnik, az idei szezonban is a vidék lehet a mentőöv.

Két, koronavírus által megtépázott szezon után sem lélegezhetnek fel a hotelek, idén az orosz-ukrán háború fenyegeti a bevételeiket. A 2022-es szezonba biztosan bekavarnak az Oroszország elleni szankciók, elsősorban az utazási korlátozások. Azok az országok, ahol korábban jelentős számú orosz turista nyaralt - Törökország és Egyiptom, de Európa is erősen érintett, így a magyar szállodák is meg fogják érezni a kieső forgalmat.

- 2022 óvatos reményekkel indult, a koronavírus-járvány értékes válságálló képességgel vértezte fel szállodaláncunkat. A járványügyi helyzet enyhülni látszott, a vendégek foglalási kedve töretlen volt, viszont a másik oldalon folytatódott az energiaárak emelkedése.

A teljes cikk: A legrosszabbkor jött nekik a háború, de a belföldi turizmus idén is megmentheti a hoteleket

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság