Nyomtatás

Hosszabb távon nem tudunk nagy hibát véteni, ha ingatlanba fektetünk

2022-06-10 815

Elkezdődött a balatonfüredi Portfolio Property X 2022 konferencia második napja, amelyen az ingatlanbecslés nehézségeibe, a digitalizált munkakörnyezet jellemzőibe, valamint a jövő munkatrendjeibe avatták be a szakértők egy szakmai reggeli keretében a résztvevőket. Válság válság hátán, de ki lehet jönni győztesen belőle? Mi teszi leginkább értékállóbbá az ingatlanokat? Melyek a legfontosabb trendek, amik a jövő HR-jét alakítják? Hogyan alakul a jövő munkavégzése, munkahelye? Nem könnyű kérdések, lássuk a szakértők válaszait!

Válság vagy nem? Hogyan változik az ingatlanok értékbecslése most?

Változások és sokkhatások érik a piacokat, az építőipari költségek változása, ami leginkább közép-hosszú távú hatás, illetve a finanszírozás megváltozása természetesen befolyással van az ingatlanok értékére is. Az értékbecslés során nem lehet ezeket kihagyni, elkerülhetetlen, hogy a gazdasági változások az ingatlanok értékére is hatással legyenek - többek között ezekről beszélgetett Telekesi-Csuhay Borbála MRICS (COO, ESTON International), Jakab Zsolt MRICS (ingatlanalapokért felelős portfóliómenedzser, Diófa Alapkezelő), Limp Adrián MRICS (Partner, Head of Valuation & Advisory – Hungary, Cushman & Wakefield), Pápai Dorottya MRICS (üzletfejlesztési vezető, RE/MAX Magyarország), Sarlós Nóra MRICS (vezérigazgató, MFB-Ingatlanfejlesztő Zrt.).

Különösen fontos a rugalmasság, illetve, hogy komoly iparági szaktudással rendelkezzen az adott ingatlan értékét meghatározó szakértő. Az értékbecslésről, az ingatlanok értékállásáról szóló beszélgetés egyik legfontosabb mondta az volt, hogy:

Hosszú távon nem tudunk nagy hibát véteni, ha ingatlanba fektetünk.

A közönség szerint az ingatlanok értékére a legnagyobb kockázatot a kamatok változása jelenti, ezt követi az építőipari költségek változékonysága. Míg az ingatlanok értékét leginkább az energiahatékonyság növelése tudja biztosítani a többség szerint. Az értékállóságban a közönség a lakóingatlanokban hisz a leginkább, a szakértőktől ugyanakkor elhangzott, hogy az ipari ingatlant jól lehet most értékesíteni, vétel kapcsán a retail lehet célszerű, illetve a minél egyszerűbb ingatlanok, ahol egyszerűbb megvalósítani az energiahatékonysági beruházásokat. Azt is megemlítették a beszélgetés résztvevői, hogy a kivárás is jó taktika lehet, illetve az ingatlaneszközök diverzifikációja.

A teljes cikk: Hosszabb távon nem tudunk nagy hibát véteni, ha ingatlanba fektetünk

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság