Nyomtatás

Luxus a Budai Vár alatt - Díjat nyert legújabb lakóprojektjével a BIF

2022-02-21 389

Nem gyakori Budapesten, hogy egy fejlesztő loft stílusban hozzon létre új építésű lakásokat. Még ritkább azonban, hogy mindezek mellé a lakók számára még hotelszolgáltatást is nyújtson. Ez az együttes valósult most meg Magyarországon elsőként az I. kerületi Attila 99 projektben. Nem véletlen, hogy a parkos-ligetes terekkel tagolt történelmi környezet és modern, luxusszolgáltatásokat nyújtó loft-épület találkozása elnyerte a Real Estate Awards 2021 rendezvényen "Az Év Lakóingatlan Fejlesztése 2021" díjat.

 Számos iroda, hotel és lakóprojekt megvalósítása után néhány éve egy újfajta ötlettel állt elő a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Zrt. (BIF). A cég 2019 elején egy sikeres akvizíció eredményeként megvásárolta a Budapest I. kerületében az Attila út 99. és a Logodi utca 42. számok alatt található ingatlant, hogy annak újragondolása után 16 loftlakást alakítson ki benne. A tervezéssel a Sporaarchitects Kft. építészeit, Dékány Tibort és Hatvani Ádámot bízták meg.

"Egyszerűen meg kellett építeni pontosan azt, amit beleláttam a 30-as években épült romos, ipari célokat szolgáló modernista épületbe. A házat semmiképpen sem szerettem volna megerőszakolni: az adottságok alakították a funkciót. Tágas tereket építettünk, mindegyik lakást teljesen eltérő stílusban. Míg az egyiket 6 méteres belmagassága, addig a másikat 300 négyzetméteres jakuzzis terasza vagy 340 négyzetméteres alapterülete teszi egyedivé." - mondta el a fejlesztő.

A teljes cikk: Luxus a Budai Vár alatt - Díjat nyert legújabb lakóprojektjével a BIF

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság