Nyomtatás

Bejelentést tett Oroszországról a Nike

2022-06-27 859

A Nike bejelentette, hogy kivonul Oroszországból. A sportszergyártó óriás ezzel csatlakozik azokhoz a nyugati márkákhoz, amelyek elhagyták az orosz piacot a háború kitörése óta.

A Nike már márciusban leállította az online rendeléseket Oroszországban, és elkezdte bezárni a tulajdonában lévő üzleteket. A helyi partnerei által működtetett boltok azonban továbbra is üzemeltek, viszont a friss bejelentés alapján a cég most ezeket a megállapodásokat is felbontja – írja a BBC.

A vállalat közleményben jelezte, „a Nike meghozta a döntést, hogy elhagyja az orosz piacot". Hozzátették, kiemelt céljuk, hogy biztosítsák az alkalmazottak teljes körű támogatását, miközben a következő hónapokban teljesen leépítik a tevékenységüket.

A Nike honlapja szerint a cégnek több mint 50 üzlete van Oroszországban, aminek nagyjából egyharmada zárva van. Májusban pedig az orosz média arról számolt be, hogy a cég felbontja a legnagyobb oroszországi franchise partnerével kötött megállapodást, ami 37 üzletet érint.

Az elmúlt időszakban olyan óriások vonultak ki Oroszországból, mint a McDonald's vagy a Starbucks. Csütörtökön pedig a Cisco jelentette be, hogy megkezdi az oroszországi és fehéroroszországi tevékenységének teljes leállítását.

I Forrás: www.origo.hu

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság