Nyomtatás

A láncok mellett erősödnek a kisebb boltok is

2022-01-05 1299

A koronavírus kezdeti felbukkanása 2020-ban még okozott izgalmakat a megelőző évek tempós bővüléséhez szokott hazai kiskereskedelemben, de több más országgal ellentétben nem borította a lakossági fogyasztást naponta kiszolgáló ellátási láncot. Magyarországon elmaradtak a sokkoló felvételeken külföldről tudósított tavaszi pánikvásárlások, ahogy a polcok kifosztása után a kényszerű áruházi leállások sem fordultak elő, és a járványhatásokat kivédhette a lakossági fogyasztás stabil vásárlóereje. 

Miközben az oltások felvételével gyorsan szélesedő védettséggel tavaly végképp helyreállt a fogyasztói bizalom, magabiztosan tempós fokozatra váltott a sikeresen újraindult nemzetgazdaság.

A bolti értékesítés hamar elérte a 2019-es szintet, amely a második fél évben néhány alapvető terméknél mennyiségben már többletet is mutatott. 

Még csak ekkor indult a black friday akciókkal is felrázott, tömény kereskedelmi időszak, amikor az egyébként is fokozódó karácsonyi rohamban a kormány további stratégiai-védelmi intézkedéseinek sorozatos bejelentéseire a vásárlási láz elérhette a csúcsát. A járvány előtti időket felülmúlva nagyon erős év végi forgalommal zárult az előző év, több értékesítési rekord megdőlt. A hetek múlva megjelenő hivatalos decemberi és éves eredmények előtt mára többször megerősítették a meghatározó piaci szereplők a várakozáson felüli karácsonyi, szilveszteri mérleget. 

A teljes cikk: A láncok mellett erősödnek a kisebb boltok is

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság