Nyomtatás

Lejárt a gigantikus irodakampuszok ideje? Káosz a köbön?

2023-03-03 612

A hatalmas irodakomplexumok a globális vállalatok, technológiai multik igazi szimbólumai. Olyasfajta dolgozói jóllétet valósítanak meg, ami párját ritkítja. De hiába a tegnapi dicsfény, ha lejárt az idejük. Tényleg lejárt az idejük?

Az irodapiacon szinte csodálattal adóznak a Google, az Apple vagy éppen a Facebook hatalmas irodakampuszainak, hiszen olyan kényelmi szolgáltatások és dizájnelemek ékesítik ezeket a komplexumokat, amelyekről sokan csak álmodni mernek. Az más kérdés, hogy a közeli metropoliszokban a lakásbérleti árak az egekig emelkedtek, amit már egy jól kereső informatikus is nehezen fizet meg.

Bár mifelénk csak az elmúlt 10-20 évben tudatosult ezeknek a komplexumoknak a jelenléte, Amerikában jóval korábban is hódítottak az irodakampuszok. Már az 1970-es és 80-as években nagy népszerűségnek örvendtek, ma már azonban számos hátrányukra fény derült, hiszen sok közülük félreeső külvárosi helyszínen épült, amelyeket csak autóval lehet megközelíteni, és a tömegközlekedés sem opció.

Ellenben önálló kisvárosként működnek, hiszen a dolgozók mindent megtaláltak egy helyen, amire szükségük van: parkoló, étkezési lehetőség, fitneszközpont és még akár gyermekfelügyelet is. A cégek ezért egész Amerikában olyan helyeken fejlesztettek központokat és nagyobb regionális alközpontokat, ahol bőségesen volt hely az építkezésre.

A teljes cikk: Lejárt a gigantikus irodakampuszok ideje? Káosz a köbön?

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság