Nyomtatás

Nem tűnik el, csak átalakul a home office

2022-07-15 736

Egyre több munkavállaló keresi a távmunka lehetőségét a munkaerőpiacon. A munkáltatók még nem minden esetben készek a keresletben megmutatkozó igények szerinti választásra.

Egyre többen keresnek olyan állást, amelyik otthoni munkavégzést is kínál. Az egyik legnagyobb álláshirdetésekkel foglalkozó oldalon mi is számtalan olyan munkáltató hirdetését találtuk, amelyek távmunkát kínálnak a leendő alkalmazottaiknak. 

A jogi háttér adott: decemberben a parlament elfogadta a munka törvénykönyvének módosítását, amely a rendszeres munkavégzési formák közé emelte az otthoni munkavégzést. Egyértelmű szabályozás még nincs, azaz hogy kötelezhetik-e rá a munkavállalót vagy épp ellenkezőleg. Így a cégek saját maguk által szabhatják meg a munkavállalónak a munkavégzés feltételeit. 

„Foglalkoztatási szürke zónát sikerült bevonni a szabályozói körbe. Viszont egy nagyon fontos kérdésre nem kapunk választ, és ez az önkéntesség kérdése” – értékelte a törvénymódosítást Sipka Péter munkajogi szakértő, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának adjunktusa a Világgazdaságnak. Szerinte látható a kormányzati szándék, a jogalkotó ugyanis a home office-t távmunkavégzéssé nyilvánította.

A teljes cikk: Nem tűnik el, csak átalakul a home office

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság