Nyomtatás

Lassan tényleg kész a Mol Campus, Európa egyik legmodernebb irodaháza

2022-07-13 1025

Már 95 %-os készültségnél tart a MOL Campus, olvasható a Market Építő Zrt. Facebook-oldalán. Vagyis lassan teljesen elkészül a belső terek kialakítása, és láthatóvá válik, hogyan is fog kinézni a magyar multi székhelye, amely az egyik legmodernebb irodaház lesz Európában.

Az elmúlt hónapban számos munkálatot abszolváltak a kivitelezők, így többek között befejeződtek a kert- és útépítésimunkák, zajlanak a hibajavítási munkák, a végéhez érkezett a homlokzat kivitelezése, illetve az íves üvegek cseréje is befejeződött.

Emellett a tetőteraszokon és tetőkerteken már csak finomítási munkák folynak, a skygarden is elnyeri végső formáját, illetve az épületbútorozási munkák 95 %-os készültségben vannak. Továbbá elkészült több mint száz vizesblokk, nagy ütemben haladnak az épület gyenge- és erősáramú üzempróbái, az árnyékolók beépítése pedig már 97 %-os készültségnél tart. Valamint a liftek végleges belső design burkolatainak kiépítése is folyamatban van.

A székház-projekt összességében számos különleges és egyedi műszaki megoldással épült fel, amelyekre még nem volt példa Magyarországon. A kivitelezők a szerkezetépítést tartották a legkomolyabb kihívásnak, míg a másik, különösen nehéz részfeladat az üveghomlokzat elkészítése volt, hiszen például a hajlított üvegek speciális szaktudást igényelnek. Szintén nagy kihívás volt az épületautomatizálás, illetve a vezérlési funkciók telepítése.

A MOL új székháza az egyik legmodernebb épület lesz Európában. Olyan belsőépítészeti megoldásokat alkalmaznak, amelyek nem jellemzők hazánkban, a prémium minőség szintén egyedülálló. Amellett, hogy az ingatlan a vállalat új székhelye és cégközpontja lesz, stílusváltást is eredményez, vagyis új munkakultúra fog megvalósulni a toronyban.

Még 2017-ben jelentették be, hogy az új székház egy 120 méteres, 28 emeletes toronyépületből és egy hozzá csatlakozó 30 méteres pódiumépületből fog állni, ahol mintegy 2500 munkatárs kap majd helyet. A kampusz tetején egy kilátóteraszt alakítanak ki, ahol kiváló perspektívában szemlélhetjük majd Budapestet.

Nagy hangsúlyt fektettek a munkatársak számára inspiráló munkakörnyezet kialakítására, emiatt hatalmas üvegfelületeket építettek, hogy az irodák természetes fényt kaphassanak. A toronyrészben hármas egységeket, úgynevezett tripleteket alakítanak ki.

A kampusz terveit a londoni Foster + Partners készítette, amelynek hazai partnere a FintaStudio. A belsőépítészeti tervek kivitelezésére pedig a berlini KINZO-t kérték fel, amely a helyi Minusplus-szal működik együtt.

I Forrás: realista.ingatlan.com

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság