Nyomtatás

Elérte a szerkezetkész állapotot a HelloParks Fót legújabb, 26.000 m2-es csarnoka

2022-07-15 1007

Júniusban kapta meg a használatbavételi engedélyt a HelloParks Fót első, 45.000 m2-es üteme, de már épül is a következő, 26.000 m2-es raktárcsarnok, melyre ünnepélyes keretek között az épület legmagasabb pontját jelképező, kicsit rendhagyó bokréta is felkerült.

Az FT1-es első ütem kiadottsága már most közel 60 százalékos, a leszerződött bérlők meg is kezdték a beköltözést, a még elérhető területre pedig előrehaladott tárgyalások zajlanak. A most épülő FT6-os csarnokba a tervek szerint decemberben költöznek majd be az első bérlők. Az FT6-os épülettel a HelloParks az FT1-es épület BREEAM New Construction Excellent szintjénél is magasabb minősítést, az Outstandinget célozza meg. Ilyen minősítésű ipari épületet ebben a kategóriában jelenleg csak a HelloParks épít Magyarországon.

Tavaly ősszel kerültek felállításra az első oszlopok, nemrég pedig már hivatalosan át is adták a bérlőknek az ország egyik legnagyobb ipari és logisztikai központjának tervezett épületkomplexum, a HelloParks Fót első épületét. Az M0 autóút és az M3 autópálya csomópontja mellett összesen 330 ezer m2-nyi raktár- és ipari terület kialakítását tervezi a Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks.

A 76 hektáros területen az első létesítmény befejezésével párhuzamosan áprilisban megkezdődtek a következő, 26.000 m2-es FT6-os csarnok építési munkái is, és az épület július elejére elérte a szerkezetkész állapotot. Ez lesz a HelloParks első City Flex típusú raktára, ami az eddig megépült csarnokokhoz képest, - ahol a legkisebb bérbevehető terület 3.400m2, - már az 1000 négyzetméteres bérleti igényeket is képes kielégíteni. A Big Box csarnokokhoz hasonlóan a kisebb City Flex szintén rendelkezik majd dokkoló és drive-in kapukkal, de azokhoz képest alacsonyabb a belmagassága és kisebb a mérete, így jobban megfelel majd a városi logisztikát és könnyűipari gyártást vagy összeszerelést végző vállalkozások számára. Az új létesítménynél a cég a BREEAM New Construction kategória elérhető legmagasabb, Outstanding minősítés megszerzését tűzte ki célul.

 

A teljes cikk: Elérte a szerkezetkész állapotot a HelloParks Fót legújabb, 26.000 m2-es csarnoka

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság