Nyomtatás

Az informatikai megoldások szerepe a logisztikában és az iparban

2022-05-02 1077

A logisztika és az ipar olyan ágazatok, ahol muszáj a pontosságra, a tervezhetőségre, az irányíthatóságra törekedni. Ezeken a területeken is gazdasági tevékenységek folynak, amelyeknek fő célja a lehető legmagasabb profit elérése. Kézenfekvő az a megközelítés, hogy optimalizáljuk a ráfordításokat és azok költségét, azaz azonos erőforrással több hasznot realizálhassunk.

Cégünk életébe már szinte beleivódott az a szó, hogy „adat”. De miért ennyire fontos ez a szó? Az adatok elengedhetetlenek a további fejlődésben, problémák feltárásában és megoldásában. Adatok hiányában csak hozzávetőleges eredményeket kaphatunk, és úgy a döntéshozás is akadályokba ütközhet. Ahhoz, hogy egy megfelelő vezérlésű ipari telephellyel rendelkezzünk, támaszkodni kell a mért adatokra. Az adatok adnak lehetőséget később az automatizációra is. Azonban a mérés és az automatizálás nem tud működni kontroll és informatika nélkül. A definíció szerint a kontroll egy folyamat, eseménysor szándékunk szerinti alakítása, kormányzása annak érdekében, hogy a kívánatos célt elérje. Olyan iparterületeken, ahol a termelést kizárólag gépek, gépsorok segítségével végzik, illetve a késztermék sem élő (organikus egyed), ott a teljes működés feltétele a kiterjesztett ellenőrzés – akár műszaki, akár folyamatirányítási vagy humán erőforrás terén.

A teljes cikk: Az informatikai megoldások szerepe a logisztikában és az iparban

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság