Nyomtatás

Megkérdeztük az ország ingatlanfejlesztőit, hogy mi lesz idén!

2022-01-13 1000

A Realista hírportál már hagyományosan megkérdezi az év elején a legjelentősebb ingatlanfejlesztők és vállalatok vezetőit, hogy mire számítanak, hogyan alakul a piac, milyen tendenciák határozhatják meg a szektort. Mint tudjuk, az ingatlanpiac a gazdaság lakmuszpapírja, ha jól megy a fejlesztőknek, jól megy az országnak. Úgy tűnik, hogy az áremelkedés és az irodapiac átalakulása folytatódik. Drágább lakások, bérletek, új irodai megoldások, miközben a plázák sem ürülnek ki.

Földi Tibor, a Cordia igazgatóságának elnöke

Arra számítunk, hogy – részben a családok lakásvásárlását segítő állami támogatásoknak, valamint a jegybank Zöld Otthon Hiteleinek köszönhetően – továbbra is erős marad a kereslet az új építésű lakások iránt. Szintén nem várunk változást a költségoldali trendeket illetően, azaz minden bizonnyal folytatódni fog az alapanyagok drágulása és a kivitelezési költségek emelkedése, ami további drágulást hoz a lakáspiacon. E drágulás ellenére várhatóan szűkülni fog a kínálat.

A csökkenő újlakás-kínálatot és a folytatódó drágulást figyelembe véve tehát azok, akik megtehetik, hogy új lakást vásároljanak, akkor döntenek jól, ha már a projekt indulásakor lefoglalják a kiválasztott ingatlant. Továbbra is nagyon fontos, hogy körültekintően járjanak el, azaz olyan megbízható fejlesztőt válasszanak, amely megfelelő referenciákkal rendelkezik, korábbi projektjeit pedig rendben befejezte.

A teljes cikk: Megkérdeztük az ország ingatlanfejlesztőit, hogy mi lesz idén!

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság