Nyomtatás

Egyre több népszerû oldal fertőzött

2009-01-26 507
A közösségi és híroldalak vagy az online keresők nem csak a látogatók körében örvendenek nagy népszerûségnek, hanem a kiberbûnözők között is. A népszerû honlapok és szolgáltatások egyre gyakrabban vannak kitéve támadásoknak és a kártevőkkel való fertőzés veszélyének. Ez derült ki a Websense Security Labs biztonsági cég State of Internet Security...

...címû aktuális jelentéséből.  A dokumentum készítői a világ jelenlegi száz leglátogatottabb portálját vizsgálták meg és hetvenen találtak különböző vírusokat, kémprogramokat és más kártevőket. Volt, ahol ezeket az elkövetőket el sem rejtették és akadtak olyan oldalak is, ahol a tartalmak között bújtak meg. A 70 százalékos eredmény a tavalyi év hasonló időszakához képest 16 százalékos emelkedésnek felel meg, ami semmi esetre sem túl biztató adat.

A kiberbûnözők módszerei kifinomultabbá váltak az elmúlt esztendők során és mindig új megoldásokat fejlesztettek ki a honlapok megfertőzésére. "Találkoztunk úgynevezett szkriptinjekciókkal, módosított vagy direkt ártó szándékkal elhelyezett hozzáférésekkel, de akadt példa böngészőnk átirányítására is. Az árnyékgazdaság fejlődik, miközben a vállalatok biztonságtechnológiai szempontból koránt sem nevezhetők naprakésznek. Még soha nem találkoztunk a portálokon ennyi módosított hivatkozással, amelyek arra szolgálnak, hogy a gyanútlan látogatókat fertőzött oldalakra vezessék" - összegezte a tapasztalatokat Carl Leonard, a Websense kutatási menedzsere.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható.

(Forrás: www.sg.hu)

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolódó elemek

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság