2024. május 2., csütörtök - Zsigmond

Üzleti hírszerzés és biztonság

Végtelen számú adat kering a felhőben. A globális ingatlantanácsadók döbbenetes tempóban fejlesztik az MI-megoldásaikat

2024-03-14 1217

A CBRE és a JLL mesterségesintelligencia-befektetései elindították a versenyt, így a Cushman & Wakefield is hatalmas erőfeszítések tesz, hogy fejlett technológiákkal szolgálja ki az ügyfelei érdekeit. Ennek érdekében a Microsofttal szövetkezett, és számos megoldással kíván a legjobbak közé kerülni.

A globális ingatlantanácsadók sorra fejlesztik az új mesterségesintelligencia (MI)-alkalmazásokat, így a CBRE és a JLL jelentős összegeket fektetett az MI-technológiák vásárlásába és kiépítésébe. A Cushman & Wakefield más megközelítést választott, és inkább a Microsofttal, a világ legnagyobb technológiai vállalatával kötött partnerséget. Ez a stratégia eleinte hátráltathatta a versenyben, de most már segíthet a cégnek gyorsan és költséghatékonyan bővíteni az MI használatát.

A CBRE már az általa kezelt cirka 100 millió négyzetméternyi területen telepítette az MI-alapú épületfelügyeleti technológiáját. A JLL is számos vállalatba fektetett be a Spark nevű cégen keresztül, többek között 2021-ben felvásárolta a Skyline AI startup vállalkozást, és felvett egy technológiai igazgatót. Most a Cushman is próbál felzárkózni a vetélytársaihoz, ennek érdekében a Microsoft Azure OpenAI Service és a Copilot for Microsoft 365 rendszereket alkalmazza.

Az Azure Open AI Service egy felhőalapú generatív MI-szolgáltatás, amelynek segítségével a Cushman fejlesztheti az ügyfélélményt és az üzemeltetési hatékonyságot. Az Azure szolgáltatásai közé tartozik a gépi tanulás, a természetes nyelvi feldolgozás, a beszédfelismerés és még sok egyéb.

A Copilot for Microsoft 365 keretein belül pedig a Cushman javíthatja a Teams, az Outlook és a Word munkahelyi alkalmazásait. A Copilot magasabb szintű biztonságot is kínál, hogy a cégen belül generált adatok ne hagyják el a vállalati rendszert, magyarul nem lophassák el az elemzéseket tartalmazó információkat. A Cushman egy nagy nyelvi modellt is épít, emellett további technológiai platformokkal kíván együttműködni.

A vállalat még 2023 végén mutatta be az AI+ stratégiáját, amelynek része a Microsofttal történő együttműködés. De számos más eszközt is csatasorba állít, így például a C&W Atlas Mapping egy olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi a munkatársak számára a testre szabható, interaktív térképek készítését. A látványelemek egyesítik a védett adatokat a piaci adatokkal, így az ügyfelek alaposabb elemzést kaphatnak az ingatlanportfóliójukra vonatkozóan.

Az információk dokumentumokból való kinyerése évek óta kihívást jelent, és ez az egyik olyan terület, ahol a mesterséges intelligencia segíthet. Egy másik felhasználási terület a bonyolult adatkészletekből származó új ismeretek feltárása. De természetesen a legfontosabb szempont a megbízható és széleskörű adatok begyűjtése, hiszen az MI is ezzel tud dolgozni.

Ennek kapcsán persze az adatkezelés alapvető fontosságú, ugyanígy az ügyféladatok védelme elsőrangú feladat, különösen ha a kiberbűnözés kifinomultságát nézzük. De a mesterséges intelligencia más kockázatokkal is jár, hiszen sokat hallhattunk arról, hogy ezek a generatív nyelvi modellek árnyékra vetődnek, és az adatok feldolgozása után hamis következtetéseket vonnak le, vagy nem a legpontosabban elemzik az adott témakört.

A nyelvi modellek egyes eseteben ugyanis téves vagy kitalált információkat produkálnak, ez az úgynevezett „hallucináció” jelensége. Ezek akkor jönnek létre, amikor a nyelvi modellek a statisztikai valószínűségre támaszkodnak, miközben a valóság nem fedi ezeket a következtetéseket. A kutatások azt mutatják, hogy a hallucinációk aránya nagymértékben eltér a vezető platformokon. Az OpenAI technológiájában a legalacsonyabb, mintegy 3 százalék. A Google rendszerénél, a Palmchat esetében ez az arány azonban elérheti a 27 százalékot is.

A teljes cikk: Végtelen számú adat kering a felhőben. A globális ingatlantanácsadók döbbenetes tempóban fejlesztik az MI-megoldásaikat

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 


 

Olvasta?

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Cégmarketing trendek –  Legyünk jelen egyszerre mindenhol!  2024. május 30.

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

More details
Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

More details
Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

More details
Nem tart még ott az ingatlanpiac, hogy árat lehessen emelni

Nem tart még ott az ingatlanpiac, hogy árat lehessen emelni

More details
A Balaton a legnépszerűbb a nyaralóvásárlók körében

A Balaton a legnépszerűbb a nyaralóvásárlók körében

More details
Jó hírek a logisztikában: hosszútávú előnyre tesz szert, aki az ergonómiába fektet

hírek a logisztikában: hosszútávú előnyre tesz szert, aki az ergonómiába fektet

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

More details
Nyolcmilliárd forintot lopnak el a magyar bankkártyákról évente

Nyolcmilliárd forintot lopnak el a magyar bankkártyákról évente

More details