2019. február 17., vasárnap - Donát

Évi egymillió kerékpárt gyártanak majd Gyöngyösön

bicikliEgy tajvani központú cég, a Giant Global Group épít kerékpárgyártó üzemet 15 milliárd forintos beruházással Gyöngyösön. A tervek szerint évente egymillió bringát bocsátanak majd ki. A beruházást a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Magyar Levente jelentette be Budapesten, írja az MTI.

Magyar Levente szerint az új gyöngyösi üzem a kerékpározás terjedéséhez és a kerékpárutak kihasználásához hozzájárulva az életmódváltást is támogatja. Ebben a folyamatban – hasonlóan más országokhoz – az állami tisztviselőknek is példát kell mutatniuk - jegyezte meg.

Bonnie Tu, a Giant Global Group elnöke arról beszélt, hogy Európa nem csupán a kerékpáros közlekedés bölcsője, hanem egyúttal a kerékpárok legfontosabb piaca. Magyarország a kontinens központjában fekszik, rendelkezik a termeléshez szükséges ipari alapokkal és képességekkel, a gyárat befogadó Gyöngyös pedig a közlekedési kapcsolatai miatt jó választás.

A legyártott kerékpárok Kelet-Európa országaiba kerülnek. A Giant Global Group a világ legnagyobb kerékpárgyártójaként évente 5 millió kerékpárt ad el a világ több mint 50 országában. Tajvan és Hollandia mellett Kínában is működtet gyárat.

(Forrás: ww.index.hu)

  • 1

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!