2019. január 19., szombat - Sára

Bármit megteszünk, csak gyere hozzánk dolgozni!

munkaerohianyJelenleg 80 ezer dolgozó hiányzik a munkaerőpiacról a KSH első negyedéves számai alapján. A munkáltatók mindent megtesznek, hogy a fiatal, tehetséges munkavállalók  megszerzéséért. Egészen új toborzási formákat találnak ki kezdve az éjszakai fröccsözéstől a sörözésig. Van, ahová már az önéletrajzot sem kell beküldeni, elég a telefonszámot megadni.

A munkaerőpiac folyamatos problémája a szakképzett munkaerő hiánya és a meglévő munkavállalók megtartása. Az egyre elhatalmasodó fluktuáció a munkáltatókat arra ösztönzi, hogy még többet tegyenek a munkavállalók elégedettségéért a különböző generációk igényeit is figyelembe vegye. Nem csoda, hogy a 28. Országos HR Konferencián és Kiállításon a központi témák között szerepelt a munkaerő-megtartás problémája. Szűts Ildikó, az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke beszámolt arról, hogy a friss munkatársak egynegyede nagyon rövid időn belül elhagyja a cégeket, ezért egyedi munkavállalói megoldásokat érdemes keresni, szegmentálni kell a munkavállalói igényeket generációkra is.

Dr Simon Attila, munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár a munkaerőhiány okaiként a területi különbségeket, a szakmaszerkezeti eltéréseket, az oktatás minőségét és a munkatapasztalat hiányát említette meg. 

A folytatásért kattints ide: http://panpeterstop.blog.hu/2018/06/10/hr_897

  • 1

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!