2019. március 26., kedd - Emánuel

Összeállhat a Google és a Nokia

Névtelenül nyilatkozó források szerint, hatalmas Google-Nokia üzlet lehet kilátásban. A keresőóriás anyavállalata, az Alphabet, ugyanis megvásárolná a Nokia repülős wifis szolgáltatását, hogy arra építve megvalósítsa azt, amire a vállalatok tudomása szerint rengetegen vágynak: stabil szélessávú internet-hozzáférést repülés közben.

Egyelőre nem ismert, mekkora értékű üzletet kötne egymással a Google és a Nokia, de már a pletykák hatására is emelkedni kezdett mindkét cég piaci értéke, írja a Bloomberg. Ha létrejön a megállapodás, az eddigi légiinternet-szolgáltatónak, vélhetően alaposan fel kell kötnie a nadrágot.

Más nagyságrendbe sorolnák át

Az értesülések szerint, az Alphabet-nek a Nokia Oyj's-re, azaz a finn vállalat repülős szélessávú hozzáférési szolgáltatására fáj a foga. A Nokia megoldása ugyanis alkalmas arra, hogy műhold közvetítése nélkül is kapcsolatot teremtsen a föld és egy repülőgép között. Ha pedig ez megvan, akkor a repülőgép kabinjában utazók számára – némi fejlesztés árán –ehetőség nyílik nagysebességű wifi kapcsolódás felkínálására is.

A repülőgépek fedélzetén megvalósított internetet-hozzáférés évek óta kritikus pont, és az ügyfelek, illetve az utasok részéről legigényeltebb szolgáltatások közé tartozna.

A probléma részben technológiai, azaz a próbálkozók jelentős része sem kellően stabil, se kellően gyors kapcsolatot nem tud felkínálni.

20171206google logo3

A fennálló nehézségek okán, igen gyakran borsos szolgáltatási díjat kérnek az utazótól azért, hogy repülés közben kapcsolódhasson az internetre – már amelyik légitársaságnál illetve gépfedélzeten, erre lehetőség nyílhat.

A teljes cikk az origo.hu-n olvasható.

  • 1