2019. január 19., szombat - Sára

Így alakítja át és teszi élhetőbbé az önvezető autó városainkat

auto52A közlekedés és az ingatlanok értéke között régóta felfedezhető az összefüggés. Már az ókorban is azok a telkek érték a legtöbbet, amelyek mellett voltak utak, csatornák, később a vasút jelenléte nyomta fel az árakat. Ez máig igaz. Az olyan ingatlanok, amelyek jó tömegközlekedéssel és parkolási lehetőséggel vannak körülvéve, sokkal többet érhetnek, mint a város pulzálásán kívül esők.

Az önvezető autók elterjedése viszont teljesen megváltoztathatja ezt, hiszen megjelenésük azzal kecsegtet, hogy többé nem lesz szükség a parkolók nagy részére, és ennek köszönhetően sok hely szabadul fel a városokban.

Az önvezető autók, amelyek egykor a sci-fi filmek elengedhetetlen kellékei voltak, ma már csak egy lépésre vannak attól, hogy szerves részei legyenek a hétköznapoknak.

Ha valóban elterjednek, akkor újfajta városképek jelennek meg, ahol már nem lesz szükség a sok helyet foglaló parkolókra, sőt a hagyományos járdák is eltűnhetnek.

Ezzel viszont változni fog az is, ahogyan majd az ingatlanok értékét meghatározzák. David Silver, aki az Udacity online egyetemen képez önvezető autók építésével foglalkozó mérnököket, elmondta, hogy szerinte az ingatlanpiacra lesz a legnagyobb hatással az önvezető autók megjelenése, mert onnantól kezdve sokkal kevésbé lesz értékes egy jó helyszíni adottságokkal rendelkező ingatlan, mint korábban.

A folyamat azonban időigényes. Néhány automatizált busz, taxi és csomagszállító már megjelent az utakon, de még nem olyan nagy számban, hogy ez valóban befolyásolja a lakásárakat, ahhoz még nagyjából egy évtizedre van szükség.

A teljes cikk az origo.hu-n olvasható.

  • 1

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!