2018. október 21., vasárnap - Orsolya

Milliárdosok is beszálltak a föld alatti szupersztráda építésébe

hiperloopRichard Branson milliárdos brit befektető és vállalkozó bejelentette, hogy Virgin Group cége befektet a Hyperloop One-ba, ami Elon Musk által elképzelt szupergyors közlekedési rendszert teszteli és építi ki az Egyesült Államokban.

A múlt hónapban a Hyperloop One 85 millió dolláros finanszírozást kapott, ez magában foglalja a Virgin befektetését is – Branson nem árulta el a cége által befektetett összeget. A Virgin alapítója szerint a Hyperloop-cső építése mind a föld alatt, mind a föld felett olcsóbb és gyorsabb lehetőség, mint a hagyományos vasúti hálózat, bár eddig egyetlen kormány sem engedélyezte a terveket.

musk
Elon Musk, Forrás: AFP/Heiko Junge/origo.hu

A közlekedési rendszer ötlete Elon Musktól – a PayPal, Tesla és SpaceX alapítója – származik, a tervei szerint a szállítókapszulák csöveken keresztül közlekednének, a mágnesesség lenne a hajtómű, és ezáltal a repülőgépekhez hasonló sebességet lehetne elérni.

A teljes cikk az origo.hu-n olvasható

  • 1

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!