2019. április 22., hétfő - Csilla

A WING tulajdonába kerültek az Infopark B, C és I irodaépületei

infoparkbA WING a hazai ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása tovább növelte jelenlétét a dél-budai irodapiacon: megvásárolta az Infopark B, C és I irodaházait, valamint a szomszédos B és D parkolóházakat. Az eladó fél a Lone Star Funds - Hudson Global Advisors volt.

Újabb akvizícióval növeli jelenlétét a WING a dinamikusan fejlődő dél-budai alpiacon: a napokban aláírt adásvételi szerződés értelmében a vállalat tulajdonába került az Infoparkban található B, C és I irodaház, valamint a szintén az Infopark részét képező B és D parkolóház. A 2000-es évek elején és közepén épült „A” kategóriás irodaházak bérbeadható összterülete meghaladja a 30 ezer négyzetmétert: a B és I épületek területe együttesen megközelíti a 9 ezer négyzetmétert, míg a C épület 13 ezer négyzetméter bérbeadható területet kínál.

A 2018-ban megvásárolt D épülettel együtt elmondható, hogy a WING az Infopark többségi tulajdonosává vált és immáron közel 50 ezer négyzetméternyi területet birtokol. Az irodaházak vonzerejét a kitűnő elhelyezkedésen kívül az általuk kínált szolgáltatások is növelik: a tranzakció részét jelentő parkolóházak, az étterem és a tetőkert. A WING célja az épületek bérbeadással történő hasznosítása, ez a B és C épületek esetében - az előzetes tárgyalások tükrében - már a közeljövőben megvalósulhat.  

„Az akvizíció kiválóan illeszkedik a vállalat hosszú távú stratégiájába, amelynek köszönhetően a koncentrált dél-budai irodapiacon egyre jelentősebb ingatlan-portfólióval büszkélkedhetünk. A mostani tranzakció révén tulajdonunkba került három kiváló Infoparkos épület mellett a WING  tulajdonában áll a 2018 nyarán megvásárolt Infopark D irodaház, az általunk fejlesztett és nemrégiben átadott Ericsson Ház és a fejlesztés alatt álló Siemens-evosoft székház is”

– tette hozzá Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.


 A WING-ről

A WING a hazai ingatlanpiac vezető, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása jelentős projektportfólióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal. A cég minden piaci szegmensben aktív, irodákat, ipari és kereskedelmi célú ingatlanokat, valamint szállodákat és lakóingatlanokat fejleszt, Magyarország legnagyobb irodafejlesztőjeként,. A vállalat folyamatban lévő fejlesztései közé tartozik az Evosoft új székháza, a Kassák Residence lakópark, a Metropolitan Garden lakóprojekt, valamint a Liberty Irodaház.

A WING portfóliójába emellett olyan, már megépült fejlesztések tartoznak, mint az ország legmodernebb és legnagyobb egy épülettömbben megvalósult új irodaháza, a Magyar Telekom új székháza, az Ericsson székház, a Skylight CITY irodaház, az WIZZ AIR új repülési oktatóközpontja,  az ibis Styles Budapest Airport Hotel, az E.ON székháza, a Studium Irodaház, az Átrium Park, az MTV új székháza és gyártóbázisa, az Allianz székháza, a Millenáris Parkban található három irodaház, valamint a cég saját székháza, a Máriássy Ház.

Emellett ipari ingatlanok (East Gate Business Park, Dél-pesti Üzleti Park), kereskedelmi fejlesztések, az egri bevásárlóközpont (Agria Park), valamint Magyarország első környezettudatos bevásárlóközpontja, a budai Hegyvidék Bevásárlóközpont is a portfólió részét képezik. A vállalat tulajdonában van továbbá az EuroCenter és a szombathelyi Family Center.

További hírek és érdekességek a WING Zrt.-ről a vállalat közösségi médiás csatornáin: Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter

( wing.hu / Üzleti Hírszerzés)

  • 1