2017. augusztus 17., csütörtök - Jácint

Ingatlanpiac

eston2017.második negyedévében az ESTON International Zrt. közel egy tucat ügyfélnek szállított személyre szabott ingatlanmegoldást. A legfontosabb cél a második negyedévben is az volt, hogy a megfelelően felmért igényekre megfelelő ingatlanpiaci választ adjunk, azaz valóban szakértőként támogassuk partnereink irodaigényeit.

Zsófia GyulaiA Cushman & Wakefield ezúton jelenti be, hogy Gyulai Zsófia és Rusz Gergely csatlakoztak az irodabérbeadási csapathoz. A Cushman & Wakefield előtt Zsófia több, mint 2 évig a Robertson Hungary vállalatnál dolgozott Property Advisor pozícióban, ahol jelentős ügyleteken dolgozott és nagy tapasztalatot szerzett mind a bérlő- és a bérbeadó képviseleti megbízások terén.

salaryA Cushman & Wakefield 5 éve abszolút piacvezetőként működik Magyarországon, az idei évben, július végéig több, mint 48 000 négyzetméter területet adott bérbe. Csak ebben az időszakban a folyamatosan bővülő irodabérbeadási csapat 40 tranzakciót zárt.

flatAz újépítésű ingatlanok ára töretlenül emelkedik az északi agglomerációban található Dunakeszi ingatlanpiacán. A kereslet ezért az újszerű ingatlanok irányában erősebb, habár a vevők által kedvelt újszerű lakóparkokban sem alacsonyak az árak. Pedig nem is épül belőlük sok, hiszen az önkormányzat Dunakeszin korlátozza a telkek beépíthetőségét.

mundo2Több mint 10 évnyi huzavona után úgy tűnik, mégis megkezdődik a Mundo építése. Elkezdődtek a Mundo projekt építési munkáinak előkészületei a XIV. kerületi Bosnyák térnél. A Csömöri út, a Rákospatak utca és a Bosnyák utca által határolt területre a jelenlegi projektgazda,z Echo Investment egy modern bevásárló-, szolgáltató- és szórakoztató központot, valamint egy irodaházat, és egy közparkot tervezett.

byron tudor2A Cushman & Wakefield EMEA Global Occupier Services (GOS) részlegének rohamos bővülése miatt, a budapesti Portfolio Services Centre (PSC) élére, a korábban a Goldman Sachs International vállalatnál Head of Transactions pozíciót betöltő vezetőt neveztek ki. Itt 10 évet töltött, abból az elmúlt 5 évet, mint Head of Transactions.

ingatlan novekszikNincs egyszerű helyzetben az, aki most szeretne bérlakásba költözni. A kínálat meglehetősen szűk, miközben az árak rendkívül magasan járnak. Elmondjuk mennyire, és hogy milyen lehetőségek állnak az albérletet keresők előtt, valamint hogy mire figyeljenek lakásbérléskor. Az elmúlt héten hozták nyilvánosságra a felvételi ponthatárokat, így a bérlakások piacán a felsőoktatásba frissen felvettek rohama várható az elkövetkező hetekben.

vacigreensTovábbra is a Váci úti irodafolyosó a legvonzóbb lokáció a bérlők számára. A belváros telítettsége miatt nem tudja kezelni a felmerülő bővülési igényeket, erre nyújt megfelelő alternatívát a Váci út. A Givaudan Finance Services Kft (új nevén aug 1-től Givaudan Business Solutions Kft) is itt találta meg új székhelyét.

lakasar10-15 százalékkal emelkedtek az érdi ingatlanárak egy év alatt, ez a trend azonban lassan véget érhet. Ezt mutatja az ismét megjelenő alku az adásvételeknél. Az árak emelkedésén túl jelentősebb változásra nem került sor az érdi ingatlanpiacon az elmúlt hónapokban: az érdeklődők, illetve ebből a vásárlók aránya hasonló az előző évihez.

  • 1