2019. április 22., hétfő - Csilla

Szárnyalás előtt az Ikarus - mutatjuk az első képeket a bővítésről

ikarus4Jövőre mintegy 4000 milliárd forintot szán a kormány fejlesztések finanszírozására, egyebek mellett a versenyképesség javítása érdekében – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter, Székesfehérváron, az Ikarus Járműtechnika Kft. kapacitásbővítő beruházásának átadásán.

Varga Mihály az átadáson elmondta, hogy a kormány a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében több mint négyszázmillió forinttal támogatta a fehérvári cég mintegy 1,2 milliárd forintos fejlesztését.

A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a programot 2015-ben hirdették meg, azóta 53,1 milliárd forinttal segítették a magyar nagyvállalatok 131,5 milliárd forint összértékű beruházásait.

Az idén további 15 milliárd forintot fordít erre a célra a kormány– tette hozzá.

Varga Mihály emlékeztetett rá, hogy a második negyedévben 4,8 százalékkal bővült a bruttó hazai termék, és az ipari termelés, a fogyasztás, a foglalkoztatás és a beruházások várható bővülése hosszabb távon is fenntarthatóvá teszi a magyar gazdaság erősödését.

A miniszter úgy vélte, a vártnál nagyobb növekedés elsősorban az iparnak köszönhető, amelynek teljesítménye az elmúlt években 4-5 százalékkal nőtt.

Ezen belül a járműgyártás termelési értéke 7,7 százalékkal, exportárbevétele pedig 6 százalékkal emelkedett – jelezte a miniszter.

Tovább a teljes cikkhez: Szárnyalás előtt az Ikarus - mutatjuk az első képeket a bővítésről

  • 1