2019. április 22., hétfő - Csilla

A világ legsikeresebb nagyvállalatai bíznak Magyarországban

zfkerekA ZF újabb beruházása világosan mutatja, hogy a világ legnagyobb, legversenyképesebb és leggyorsabban fejlődő vállalatai úgy tekintenek Magyarországra, mint ahová érdemes befektetni – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a ZF Hungária Kft. csütörtöki gyáravató ünnepségén, Egerben.

A világ modern kori ipari forradalmát meghatározó cégei egyre-másra hozzák létre nagyobbnál-nagyobb beruházásaikat Magyarországon,

mert bíznak az országban és a magyar emberek szorgalmában, munkaszeretetében.

Ezek egyike a ZF, mely 31,5 milliárd forintból, 6,7 milliárd forintos állami támogatással épített új, 40 ezer négyzetméter alapterületű üzemegységet Egerben, jövő év végéig több mint 770 új munkahelyet teremtve ezzel. A fejlesztés eredményeként évente 150 ezer nyolcsebességes automata sebességváltó készülhet itt, ám ez a kapacitás a tervek szerint néhány éven belül 500 ezerre emelkedik – mondta a miniszter.

A ZF Hungária Kft. jelenleg 1265 alkalmazottat foglalkoztat, ám a dolgozói létszámmal együtt a jelenleg 45 százalékos arányt képviselő magyar beszállítói kör megrendelései is bővülnek, tovább erősítve ezeket a vállalkozásokat és újabb munkahelyeket teremtve a régióban.

A miniszter jelezte: a magyar gazdaság exportorientált, a kivitel terén elért sikerei meghatározzák az egész nemzetgazdaság sikerét. Az elmúlt évben az ország történetében először lépte át az export a 100 milliárd eurós határt és ez a mutató 2018 első fél évében is jelentős növekedést mutat. Kereskedelmi forgalmunk Németországgal ugyancsak rekordot döntött tavaly, és idén januártól június végéig 28 milliárd eurót meghaladva újabb 7 százalékos bővülést mutat. A kedvező trend fenntartásához a ZF most átadott beruházása is hozzájárul.

Tovább a teljes cikkhez: A világ legsikeresebb nagyvállalatai bíznak Magyarországban

  • 1