2019. március 26., kedd - Emánuel

Ezért döntött Magyarország mellett a BMW

bmw2Jelentős verseny volt az országok és a városok között a BMW-beruházásért, Debrecennek és a régiónak kiemelkedő lehetőséget teremt az egymilliárd eurót meghaladó modern autógyári fejlesztés megvalósulása - mondta Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke.

A HIPA elnöke példaként említette, hogy döntések előtt a befektetők általában mérlegelik az infrastruktúrát, a logisztikai ellátottságot, a szakképzett munkaerő elérhetőségét.

Hatalmas lehetőség a városnak a beruházás

Magyarország mellett fontos szempont volt a beszállítói hálózat fejlettsége, hiszen a BMW 1,4 milliárd euró értékben vásárolt Magyarországról terméket, szolgáltatásokat. Ez mintegy 90 magyar beszállítót jelent, akiknek a köre tovább bővül majd. A HIPA elnöke hangsúlyozta, hogy a magyar régiók között egyre több nagyváros képes nemzetközi szinten is meghatározó beruházásokat vonzan. 

Debrecen előtt hatalmas lehetőség áll a BMW-beruházással, és a város ezzel élni is fog.Az M1 aktuális csatornán Ésik Róbert elmondta, hogy Debrecen gazdaságfejlesztési stratégiáját nemzetközileg is elismerik.

A terület előkészítése komoly feladat lesz, a tervek szerint a BMW a jövő év második felében veszi birtokba a területet. 

A BMW honlapján magyar aloldal jelent meg, ahol a Debrecenben épülő gyárról lehet információhoz jutni, és fogadják az érdeklődéseket - mondta a HIPA elnöke.

(Forrás: www.origo.hu)

 

  • 1