2019. március 26., kedd - Emánuel

40 ezer doboz zárolt tej, sokmilliós veszteség – a legfrissebb hírek a tejbotrányról

tejJelenleg több mint 40 ezer doboz tej van zárolva az áruházakban – mondta el Helik Ferenc az ATV Start című műsorban. Még szombaton kapott több áruház fenyegető üzenetet, miszerint az üzleteikben a tartós tejeket szándékosan megmérgezték. A Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője azt is elmondta: 200 forinttal számolva is nyolcmilliós veszteséget jelent ez, de a presztízsveszteség még jelentősebb.

A Nébihnek jelen állás szerint nincs információja arra vonatkozóan, hogy valóban szennyezett lenne a tej valamelyik üzletláncban, mint ahogyan arról sem, hogy bárki is megbetegedett volna beszennyezett terméktől; ezért egyelőre fenyegetésként kezelik az ügyet – nyilatkozta Helik Ferenc.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal még szombaton közölte az MTI-vel: az ügyfélszolgálatra bejelentés érkezett arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása miatt szennyezés történhetett. A hivatal egyúttal arra kérte a fogyasztókat, hogy vásárláskor minden esetben ellenőrizzék a termékek csomagolásának sértetlenségét. A hivatal jelezte, hogy folyamatosan kapcsolatot tart az érintett üzletláncokkal és a nyomozóhatósággal.

Emlékeztettek: Magyarországon utoljára három évvel ezelőtt fordult elő hasonló bejelentés, de akkor is csak fenyegetésnek bizonyult az ügy, és az elkövetőt rövid időn belül elfogták.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a szennyezett tejtermékek ügyében zsarolás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, az ügy felderítéséért nyomozócsoportot hozott létre a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Tovább a teljes cikkre:40 ezer doboz zárolt tej, sokmilliós veszteség

  • 1