2019. március 26., kedd - Emánuel

Ön fizetne egy reklámmentes internetért?

blockadsSúlyos fenyegetésekkel néz szembe manapság a digitális reklámpiac. Egyre gyakoribbak az átverős hirdetések, az ad blockerek - azaz a hirdetésblokkolók - miatt pedig vannak olyan reklámok, amelyek el sem jutnak a célközönséghez. Ezek a szoftverek komoly veszélyt jelentenek az online marketing teljes struktúrájára...

....a vállalatoknak pedig alapjaiban kell újragondolniuk, hogy miként is folytassák a digitális tevékenységüket a jövőben.

Mark Zuckerberg kongresszusi meghallgatásán már belengette a Facebook fizetéses funkciójának lehetőséget, amellyel a felhasználók elkerülhetnék a reklámokat.

A közösségi oldalak és a techvállalatok zömében az online hirdetéseknek köszönhetik bevételük jelentős részét, ezért nyilvánvaló, hogy azokat nem törlik az oldalukról, hacsak nem tudják máshonnan kitermelni a kieső összeget.

Scott Knoll, az Integral AD Science vezérigazgatója - ez egyébként a világ egyik legnagyobb digitális hirdetések mérésével foglalkozó vállalat - elmondta, hogy az online reklámozásnak strukturális hibái vannak, és ezek már húsz évvel ezelőtt megjelentek, de akkor még senki sem vette komolyan ezeket.

Kezdetben azt gondolták, hogy már az is elég lehet, ha egy hirdetés megjelenik a weboldalon és csak másodlagos, hogy rá is kattintsanak vagy el is olvassák azt a felhasználók. Knoll bevallotta, hogy teljesen butaság volt fizetni a cégeknek csak azért, mert a reklámjuk megjelent valahol.

A másik elhibázott feltételezés az volt, hogy ugyanolyan jelentőséget tulajdonítottak annak, ha valaki rákattint a reklámra, mint annak, hogy egy felhasználó megveszi-e a hirdetett terméket. Knoll szerint ez rengeteg reményt adott a vállalatoknak és még több hamis adatot. Sven Hughes, a Verbalisation marketingvállalat vezérigazgatója szerint húsz évig ültek a cégek a reklámpiacon, és teljesen haszontalan dolgokat árultak, most pedig a teljes ágazat szétesőben van.

Tovább a teljes cikkre: Ön fizetne egy reklámmentes internetért?

  • 1