2018. október 21., vasárnap - Orsolya

Versenypiaci hírek

auto52Több millió eurós befektetéssel Érden építi fel új központját és tesztbázisát a járműipari AVL Autókut Kft., mintegy 6 hektáros területen - jelentette be Érd polgármestere szerdán, sajtótájékoztatón. A városvezető, T. Mészáros András, méltatta Érd logisztikai elhelyezkedését, az autópályák közelségét...

diplomaMásodik alkalommal uralkodott el a Chaos a fejlesztők között. Laptopok a kézben, ujjak a billentyűzeten, szárnyaló kreativitás és kitartó csapatmunka a legvégsőkig - így születtek meg az idei ChaosStack feladatainak megoldásai közel 10 óra leforgása alatt. A háromfős nyertes csapat keményen megdolgozott a győzelemért.

wellnessA legfrissebb adatok szerint a wellness globális piaca kétszer olyan tempóban növekszik, mint a világgazdaság, az ágazat bevételei tavaly elérték a 4,2 billió dollárt. Globálisan összesen 12,8%-kal nőtt az elmúlt két év során az ágazat bevételeinek összege a 2015-ös 3,7-ről 4,2 billió dollárra nőttek 2017-re – derül ki a 2018 Global Wellness Economy Monitor című globális kutatásból.

fizetes2Csökkent a halasztott fizetések aránya a hazai vállalatok közötti kereskedelemben, az úgynevezett B2B-piacon, ugyanakkor nőtt a számlák kiegyenlítésének ideje és a behajthatatlan követelések száma. Az Atradius hitelbiztosító több mint 1400 magyar és kelet-közép-európai vállalat válaszait feldolgozó elemzése szerint Kelet-Közép-Európában... 

youtubesearchA Sandvine kutatásában rávilágított, hogy a világ teljes internetforgalmának 15 százalékát a Netflix és műsorai viszik el. A YouTube ma már nem csak egy szolgáltatás, hiszen a fiatalabb generáció egy második tévékészülékként tekint rá. Ez trend hazánkban is nagyon érződik, annyira, hogy az itteni fiatalok napi szinten 2 órán át nézik a videomegosztó különféle tartalmait.

innoexpoMagyar innovációs program indult, ennek első állomásaként jelent meg a 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadvány, amiben több mint kétszáz oldalon olvashatunk a legérdekesebb mai magyar találmányokról és fejlesztésekről. Januárban egy jótékonysági gála keretében díjazzák a tíz legkiválóbb innovációt...

innoexpo5Ma a nemzetközi gazdaságban az innováció jelenti a legfontosabb hívószót. A technológiai fejlődés hihetetlen méreteket öltött, az élet minden területét átszövi, és nemcsak az ipar, hanem még olyan területek (például a mezőgazdaság) jövőjét is meghatározza, amit néhány éve még nem is gondoltunk volna.

specialeffects0A hazai és nemzetközi rendezvényszolgáltató szektorban is elismert Special Effects International szakmai befektetőként tulajdonrészt vásárolt a Dubaiban működő Kraftwerk Design & Production ügynökségben. Így Európa, az Amerikai Egyesült Államok és a Távol-Kelet után immár az arab térség piacain is aktívabb lesz a komplex rendezvénytechnikai szolgáltatásokat nyújtó cég.

okosszelvedoA közel 1,5 milliárd forint összköltségű projektet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatja. A Salgglas Zrt., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a TravelSoft Online Kft. 978 millió forint uniós támogatást nyert a GINOP “K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” című pályázatán.

  • 1

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!