2017. október 17., kedd - Hedvig

Versenypiaci hírek

szakmaValóban feleslegessé válhat a jelenlegi állások 70-80 százaléka? Eltűnhetnek a pilóták, a pénztárosok, vagy a sofőrök? Mi lesz azokkal, akiknek kihal a szakmájuk a jövőben? A Heti Napló riportja.Több portál is idézte azokat a Daimler Benznek tulajdonított szavakat a közelmúltban, melyben egy új világot vizionált a Mercedes Benz Kft. vezérigazgatója.

dizelautoSzeptemberben rekordszintet ért el a dízelautókra adott árengedmény Németországban, mivel nő a valószínűsége annak, hogy kitiltják őket a belvárosokból. Emellett már szinte mindegyik autógyár kínál valamilyen „roncsprémiumot” a koros dízelautók kivonására a forgalomból, új autó vásárlása esetén - írja a Duisburg-Essen Egyetem CAR autóipari kutató intézetének havi rendes jelentése.

startupFél éve van a piacon, népszerűsége töretlenül nő, brand-szakmai színtéren pedig a csúcson nyitott az idén tavasszal bevezetett Souldrops. A hazai Arany Penge, valamint a régió meghatározó versenye, a Golden Hammer után most a világ egyik legnagyobb reklámpiaci fesztiválján a Clio Awards-on hozta el a csomagolás-design kategória ezüst díját.

automatizalasJelentősen egyszerűsítheti és gazdaságosabbá teheti a lakóépületek, irodák, ipari létesítmények épületautomatizálását egy idén bemutatott magyar fejlesztés, a Kameleon Light. Az egy fiatal magyar villamosmérnök és egy automatizálási szakértő által kifejlesztett termék egyedisége, hogy nem igényel külön programozást, és univerzális a hardvere.

elektromosautoA lítiumra épülő akkumulátorok gyártásában kellene meghatározó szereplővé válnia Európának a brüsszeli elképzelések szerint. A lítium-ion technológia jelenleg az e-járművek legfontosabb vonatkozását jelenti. Sőt, ahogy az Origo is megírta, jelenleg a villamos energiára épülő meghajtások szűk keresztmetszetét az adja...

audiAz Audi az összes gyárában gyártani fog elektromos járműveket, beleértve a mexikói és a magyarországi üzemet is - mondta a Reuters beszámolója szerintRupert Stadler hétezer alkalmazott előtt az ingolstadti központban.

Hetedszer rendezte meg a Motor Trend a "World's Greateslatest Drag Race"-t, a világ legkomolyabb gyorsulási versenyét, amelyet mindenki meglepetésére egy elektromos autó, a Tesla Model S P100D nyert meg - írja a CNET. A Tesla amúgy is mindig jó eséllyel indul a gyorsasági versenyen, mivel mind a négy kereke azonnal indul.

butoraruhazŐsszel nemcsak az iskola kezdődik, de a kiadó lakásokért való küzdelem is, amelyekből egyre kevesebb van a befektetői felvásárlások miatt. Már a lepukkant lakások is elkelnek, amelyeket egy kis kipofozás után máris tesznek fel az Airbnb-re. A szépen berendezett lakás ugyanis jelentősen megdobja a bérleti díjat, nem csak az airbnbzésnél, de a hosszútávú kiadásnál is.

translateAz utolsó simításokat végzik a kütyün, amely mellett majdnem természetes tempóban beszélgethet két ember, aki amúgy nem érti egymás nyelvét. A kiszállítás heteken belül indul, addig pedig közzétettek egy videót: ilyen gyorsan fordít most a Pilot fülhallgató. A vezeték nélküli eszközből szokás szerint egy pár tartozik össze, ám a hagyományos fülhallgatóktól eltérően...

  • 1