2017. december 13., szerda - Luca

Versenypiaci hírek

youtubeAz utóbbi hetek, hónapok hangos botrányainak hatására úgy döntöttek a Youtube vezetői, hogy megerősítik a videómegosztóra feltöltött tartalmak ellenőrzését, derül ki a cég vezérigazgatójának, Susan Wojcickinek közleményéből, ami a hivatalos Youtube-blogon jelent meg.

mosogepÖzönlenek a jobbnál-jobb funkciók, megoldások, és meggyőző részletek a háztartási gépek világába, ugyanakkor a klasszikus igazságok ma is megállják a helyüket. Az óriási választék és rengeteg új képesség ugyan jó a vásárlónak, de a választást nehézzé teheti. Ebben segítünk.

merrychVasárnap ünnepelte 25 éves születésnapját az SMS, a lassan teljesen visszaszoruló mobiltelefonos szöveges üzenet. A rövid, legfeljebb 160 karakternyi terjedelmű GSM-szabvány szerinti, mobiltelefonos hálózatban tárolt és továbbított elektronikus üzenet a hangalapú mobilkommunikáció mellett hosszú évekig meghatározó és rendkívül népszerű formája volt az emberek közti kapcsolattartásnak...

feltalaloAvarado néven fejlesztett videós mobilmarketing alkalmazást egy magyar startup. A mobilhirdetésekre épülő alkalmazásban van potenciál, hiszen 2016-ban ezzel mintegy 109 milliárd dollár árbevételt generáltak a cégek világszerte, idén ez még várhatóan 25 százalékkal növekszik majd.

herbariaCsaládi viszály miatt az ellehetetlenülés határára jutott a magyar gazdaság egyik legtradicionálisabb vállalata, a Herbária Zrt. – értesült a Hír TV Célpont című műsora. A gyógynövényekkel és kozmetikumokkal foglalkozó milliárdos árbevételű családi vállalkozás rengeteg füvesember megélhetését is biztosítja.

autoberlesA BKK kapta feladatul a szabályozás kidolgozását, a már működő Greengo vezetője arra panaszkodik, hogy kihagyták őket. Kedden a parlament elfogadta a személyszállítási törvény módosítását, amelynek értelmében a BKK-nak a jövő év első felére ki kell dolgoznia Budapesten a közösségi autóbérlés szabályait – írja az Index.

world2050A Kaspersky Lab idén tavasszal a barcelonai Mobile World Congress szakmai találkozón és kiállításon mutatta be új projektjét, melynek a Föld 2050 nevet adták. Ennek célja, hogy a Google Föld megoldására emlékeztető módon helyet adjanak olyan elképzeléseknek, rajzoknak, animációknak, videóknak, leírásoknak, melyek olyan elképzeléseket tartalmaznak, amelyek a Föld jövőjét próbálják megjósolni.

onlineszlaAz online számlázás jövő nyári bevezetése megteremti annak lehetőségét, hogy az adóhivatal részlegesen kitöltse a vállalkozások áfabevallását is – tájékoztatta Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t. Az államtitkár szerint még több mint hét hónapig az online számlázás tesztüzeme zajlik; a jövő július 1-jei átállással kapcsolatban...

bitcoin3Magyar szempontból érdekes statisztikai fordulóponthoz érkeztünk. A Magyarországon megtermelt összes elektromos áram mennyisége nagyjából most válik egyenlővé azzal, amennyit a világ összes bitcoin bányásza elfogyaszt. A kriptopénz iránti láz azonban olyan nagy, hogy az energiaigénye hamarosan elszáguld a termelésünk mellett...

  • 1