2017. június 25., vasárnap - Vilmos

Versenypiaci hírek

rossmannKibővített árukínálattal, új kényelmi szolgáltatásokkal és egyedi stílussal találkozhatnak a vásárlók az új üzletben. A budapesti Flórián téri Rossmann új szolgáltatásokkal, széleskörű termékpalettával, valamint egyedi német stílussal várja vásárlóit. Az üzlet 828 m2 összterületű és akár a Rossmann Online Drogériájából is rendelhetünk a helyszínen.

kobotEgyre kevésbé ördögtől való gondolat, hogy robot kollégákkal dolgozzunk együtt a munkahelyünkön. A gyárakban már mindennapos, és szép lassan a fehérgalléros munkaköröket is meghódítják maguknak a gépek. A világ az összetartó, erős csapatot alkotó „kobotok” felé halad, Magyarországon azonban még mindig nehezen tudnánk kezelni, ha valakit robotra cserélnek.

aldi2Az Aldi az USA-ba megy, sőt agresszívan terjeszkedni fog – a hír sokakat meglepett. Csakhogy eléggé különböző a vásárlói kultúra a tengerentúlon, és így nem tudni, sikeres lesz-e. Egyes engedmények például ott nagyon elterjedtek, itt meg nem igazán, pl. nincs aranyos, kellemes zene, amit az amerikai vásárlók megszokhattak.

gazRendkívül ingerülten reagált Berlin, Bécs és Moszkva az új amerikai szankciókra, amelyek az Északi Áramlat II. gázvezeték projektet is célba veszik. A vezetéket a Gazprom építi, amely a Kreml kinyújtott karjaként geopolitikai súlyt ad a projektnek és amely átkaroló hadműveletként helyezné fojtásba Ukrajnát.

mcdonaldsA nyarak mindig a legforgalmasabb időszakok közé tartoznak a gyorséttermekben, a fiatalok pedig egyre csökkenő számban jelentkeznek az ilyen típusú munkákra, így a Citi után most a McDonald's is beállt azoknak a munkáltatóknak a sorába, akik a SnapChaten próbálják a fiatalokat magukhoz csábítani.

theresamay2017. június 19-e, ha másért nem, azért mindenképpen beíródik a történelemkönyvekbe, hogy ma kezdődtek meg a Brexit-tárgyalások. Miközben egyre jobban körvonalazódik a brit kilépés mibenléte, Theresa May miniszterelnökön egyre nagyobb a nyomás a soft-Brexitért. A Privátbankár.hu összegyűjtötte, hogy hogyan jutottunk el a kilépési tárgyalásokig.

yahoo 2Közel egy éve tartó folyamat ért véget azzal, hogy az amerikai Verizon bejelentette: lezárta a Yahoo felvásárlását. A Verizon 4,48 milliárd dollárért szerezte meg az internet egyik úttörő vállalatát, amelyet a Stanford Egyetem két hallgatója, Jerry Yang és David Filo indított el 1994-ben „Jerry és David útmutatója a világhálóhoz” néven.

villanyA piacgazdaságban mindenki szabadon ötletelhet és fejleszthet, valamiért mégis egyre többen érzik, hogy egy helyben toporgunk, és már a Szilícium-völgyben is kifulladt az innováció. A nagy techcégek és alapítóik körüli mitológia túlzott jelentőséget tulajdonít az egyéni zsenialitásnak, de a valóságban néhány magányos feltaláló nem képes visszahozni az innovációs lendületet.

szekhelyEgy július 1-től hatályos minisztériumi rendelet várhatóan ellehetetleníti Magyarországon a legtöbb, professzionálisan működő székhelyszolgáltató működését – írja a Jalsovszky Ügyvédi Iroda sajtóközleményében. Az új szabályozás előírja, hogy székhelyszolgáltatás alapjául a jövőben csak olyan ingatlan szolgálhat, amely a szolgáltató cég kizárólagos tulajdonában áll.

  • 1