2017. augusztus 17., csütörtök - Jácint

Versenypiaci hírek

marketplaceA Facebook folytatja az apróhirdetési piac bekebelezését: ma 17 új országban, köztük Magyarországon is elindítják a Marketplace nevű online piacteret. Sokkal könnyebb lesz Facebookon adni-venni, és hirdetések sincsenek, legalábbis egyelőre.

majsai krisztina A Start Plusz vendége Majsai Krisztina bevásárlóközpont igazgató, KÖKI Terminál. Elsődleges cél az ingatlan bérbeadottsági szintjének megtartása, illetve további növelése, presztízsének, üzleti megítélésének stabilizálása, forgalmának és látogatószámának emelése.

bitocoin atmAz elmúlt egy évben 697-ről 1417-re ugrott a bitcoinos ATM-ek száma, nemrég pedig Ukrajna is bejelentette, hogy az év végéig 150 új ATM-et helyez forgalomba, Magyarországon azonban mindössze egy található, írta a Portfolio.hu. Az utóbbi egy évben közel a 2,5-szeresése nőtt a bitcoinos automaták száma a világban.

logisztika3Sokéves várakozást követően az elmúlt hónapokban három magyar cég fő szervezésében elindult a kínai-magyar konténeres irányvonati forgalom – eddig közel 40 vonat és mintegy 1.400 konténer érkezett három útvonalon hazánkba. A forgalmi előrejelzések alapján a kínai vasúti konténerforgalom érdemi növekedése várható.

olimpiaLos Angeles rendezi a 2028-as olimpiát – erről állapodott meg az amerikai város és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a 2024-es játékokat Párizsnak ítélik oda. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság történetében nem lenne példa nélküli, hogy egyszerre két házigazdát jelentsenek be, igaz, ilyen eddig csupán egyszer fordult elő.

etHa nem tudnánk, hogy igaz, azt mondanánk, biztos valaki csak viccel azzal, hogy a NASA állást hirdetett a Föld megvédésére a földönkívüli lényekkel szemben. De nem. A NASA tényleg embereket keres a pozícióba, persze itt nem a Függetlenség napjában szereplő földönkívüliek elleni harcra kell gondolni...

fb ytAzt már egy ideje lehetett tudni, hogy a Facebook a YouTube-hoz hasonlóan szeretné jutalmazni a népszerű videósokat, de ehhez hiányzott egy technológia, ami most sikerült beszerezni. Most már ezt is ki lehet pipálni, a Recode értesülése szerint ugyanis a Facebook felvásárolta a tartalmi jogok kezelésére szakosodott Source3 startupot.

oledÓriási üzletnek ígérkezik az Apple OLED felé fordulása, nem véletlen, hogy a panelgyártók ezt szeretnék kihasználni. 13,5 milliárd dollárt fektetne be az LG Display az OLED kijelzők gyártásába az elkövetkező három évben – adta hírül a Reuters. Egyre nagyobb a kereslet a vékonyabb és jobb képminőséget biztosító OLED panelek iránta, ahogy az okostelefon-gyártók lassan elhagyják az LCD-t.

audi2Mintegy 15 ezer négyzetméterrel bővítette szerszámgyárát az Audi Hungaria Zrt., amely ezzel párhuzamosan a járműfejlesztés területén is szélesítette portfólióját. Egy Magyarországon egyedülálló, de az egész világon különlegesnek számító járatópadon a vállalat szakértői teljes járműveket vizsgálnak az energiamenedzsment, szilárdságtan és akusztika szempontjából.

  • 1