2019. február 17., vasárnap - Donát

Sokáig tagadta, de a Google mégis cenzúrázott keresőt épít Kínának

keresoA Google a hivatalos kommunikációjában sokáig igyekezett elhessegetni a pletykát, hogy speciális keresőt fejleszt a kínai piacra. Most azonban egy belsős értekezletről kiszivárgott  hangfelvétel alapján úgy tűnik, nem lehet tovább letagadni a projekt létezését: azon Ben Gomes, a kereső egyik vezető fejlesztője arról beszél, hogy a munka jól halad, és nagyjából 6-9 hónap múlva lesz aktuális a megjelenés.

Ez nem is igazán azon múlik, hogy milyen készültségi fokon áll a kereső, hanem a változékony politikai klímán.

A Google illetékesei az elmúlt hónapokban többször is cáfolták, hogy ilyesmin dolgoznának, azzal ütve el a kérdést, hogy csak kísérletezgetnek, de semmilyen konkrét termék fejlesztése nem zajlik. Ez nem is csoda: az hogy egy amerikai óriáscég a kínai kormány óhajainak megfelelő, speciális keresőt fejleszt, a mostani feszült helyzetben nem éppen jó ómen az adott cégnek. Viszont a hatalmas kínai piac óriási bevétellel kecsegtet.

A kínai kormány igényeihez igazított kereső egyrészt szűri az érzékeny témákat, mint Tibet, a Tienanmen téri mészárlás, vagy a vagy demokrácia úgy általában. Emellett az egyes keresésekhez az adott felhasználó ip-címét, illetve mobilplatform esetén a konkrét földrajzi helyét és a telefonszámát is elmenti, hogy egyértelműen azonosítható legyen, ki miket nézeget az interneten.

(Forrás: index.hu)

  • 1
  • 2
  • 3

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!