2019. május 26., vasárnap - Fülöp

Pénzt kap, aki hibát vagy adatlopó oldalt talál a Facebookon

poloskaBővítette a biztonsági rések felkutatására indított fizetős programját a Facebook: egy-egy adathalász aalkalmazás felfedezését is jutalommal honorálja a közösségi oldal. Bár a "munkáért" járó díj pontos összege nem ismert, aligha fillérekről lehet szó. A különböző szolgáltatásokat működtető oldalak közül egyebek mellett a Google is nem kevés pénzzel köszöni meg...

...ha valaki olyan biztonsági problémáról tesz bejelentést, amely alapjaiban veszélyeztetné a rendszer egészét. Bár a felfedezésért járó díjak összege sok mindentől függ, a keresőóriás akár 100 000 dollárt, azaz mintegy 24 millió forintot sem sajnál kifizetni egy-egy ilyen (komolyabb) ügy felgöngyölítésekor.

Noha a Facebooknak is van hasonló programja, a Cambridge Analytica-botrány hatására gondolhatta úgy a Facebook, hogy jó ötlet a hibakeresős programjuk kibővítése, amely immár az adathalász appokra is kiterjed a fejlesztőknek közzétett, a fontosabb tudnivalókat összegző oldal tanúsága szerint. Vagyis: ha valaki olyan facebookos alkalmazásra bukkan mostantól, amely bizonyíthatóan adatot gyűjt a felhasználókról, annak automatikusan jutalmat fizet a Facebook. Hogy pontosan mennyit, még nem tudni, a részletekről csak későbbre ígértek tájékoztatást.

Ugyanezen az oldalon egyébként a fejlesztőknek szóló szabályzat is frissült, és az ott kiolvasható pontok egyike szerint a platformot érintő változtatások bevezetéséig egyetlen új alkalmazásnak sem engedik meg, hogy a Facebook rendszerébe kerüljön.

(Forrás: www.index.hu)

  • 1
  • 2
  • 3