2019. március 26., kedd - Emánuel

Kémkedéssel vádolta meg az Oracle a Google-t

oracleAusztráliában vizsgálat indult a Google ellen, azzal a céllal, hogy kiderüljön, valóban nyomon követi-e a cég az androidos telefonok felhasználóit. A vizsgálat az Oracle kezdeményezésére indult, és ez a két cég közötti, meglehetősen régre visszanyúló ellenségeskedés egészen új szintjét mutatja, írja a Fortune.

Az ausztrál versenyhivatal és az adatvédelmi illetékesek együttes erővel vizsgálják az Oracle vádját, ami szerint az androidos telefonok titokban adatokat küldenek a Google-nek a felhasználók helyzetéről, még akkor is, ha a helymeghatározó funkció ki van kapcsolva, és még akkor is, ha SIM-kártya sincs a készülékben. Az Oracle azzal is meggyanúsította ellenlábasát, hogy az androidos telefonok a felhasználók internetezési és keresési szokásairól is bőséggel küldenek adatokat titokban a Google-nek, ráadásul ez az adatforgalom havi szinten gigabájtos nagyságrendű is lehet, aminek költségét természetesen a minderről mit sem sejtő előfizetők állják.

Az ezzel kapcsolatos gyanú egyébként tavaly novemberben jelent meg a sajtóban, és bár nem tűnnek valami megalapozottnak, az Oracle hónapok óta minden követ megmozgat, hogy minél szélesebb körben elterjedjenek ezek a vádak. Az Oracle-nek a jelek szerint most sikerült hivatalos szintig emelni a Google bemószerolását, amihez remek hátszelet nyújtott a Facebook világméretű adatvédelmi botránya.

Továb a teljes cikkre: Kémkedéssel vádolta meg az Oracle a Google-t

  • 1
  • 2
  • 3