2018. december 14., péntek - Szilárda

Kaspersky visszavág: "Inkább kivonulok Oroszországból"

hackedKorábban megalapozatlan összeesküvés-elméletről beszélt, most pedig azt állítja, kivonulna Oroszországból, ha kémkedésre akarnák rávenni – a Kaspersky Lab alapítójának igazán elege van már a vádakból. Titkosított NSA-dokumentumokat loptak el orosz hackerek az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség egyik küldő munkatársának...

...számítógépéről, és ehhez a Kaspersky Lab vírusirtóját használták. Érthető, ha az antivíruscég nem szabadulhat a vádaktól, szoftverei kémkednek, s mindez az orosz kormányzat és a cég tudtával, együttműködésük keretében történik.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium azóta már megtiltotta, hogy kormányzati szerveknél, hivataloknál, ügynökségeknél Kaspersky-termékeket vagy -szolgáltatásokat használjanak, hivatkozva azokra az aggályokra, hogy az orosz vállalat a Kremlhöz kötődik.

A vállalat alapítója, Eugene Kaspersky londoni újságírókkal beszélgetve nyomatékosította, hogy hamisak a vele szemben felhozott vádak – írja a ZDNet.

A Kaspersky Lab eddig sem működött együtt és a jövőben sem fog együttműködni az orosz hírszerzéssel, és nem vesz részt semmiféle kémkedésben

– fejtette ki Kaspersky, hozzátéve, hogy sohasem segítettek kémszervezeteket, függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségűek azok. Cége csupán a legjobbat akarja kihozni a termékeiből és a szolgáltatásaiból. Ezeket úgy tervezték, hogy megakadályozzák a támadásokat, felismerjék a rosszindulatú kódokat, de kémkedésről szó sincsen.

kapersky

©

Kaspersky még azt is elmondta, hogy amennyiben kiderül, hogy az

orosz kormány kémkedésre használta a programjait, kiviszi cégét az országból. Azt persze nem tagadta, hogy előfordult már, hogy a cége együttműködött a kormánnyal

sőt más nemzetek kormányaival is (például a britekkel) a számítógépes bűnözők elleni küzdelemben.

Az, hogy az amerikai kormány letiltotta szoftvereinek használatát, nem zavarja különösebben, ugyanis korábban sem használták széles körben ezeket ezen a területen. A vállalata elleni vádak a cég éves bevételének 5-8 százalékától fosztották meg Észak-Amerikában, viszont ezt ellensúlyozza a folyamatos növekedés a világ egyéb részein.

Eugene Kaspersky már korábban is bizonyította jó szándékát, amikor az átláthatóság jegyében indított el egy kezdeményezést.

(Forrás: www.hvg.hu)

  • 1
  • 2
  • 3
Bacon850x200 (2)

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!