2018. december 14., péntek - Szilárda

Hárommilliárd dollárjába fájhat a Google-nak az illegális adatgyűjtés

poloskaEgy vásárlói csoport társas kártérítési pert indít a cég ellen az iPhone adatok illetéktelen felhasználása miatt. 5,4 millió károsulttal számolnak. A "Google You Owe Us" (Google, az adósunk vagy) nevű vásárlói bepereli a Google-t, amiért a keresőóriás állítólag több, mint ötmillió iPhone felhasználóról gyűjtött illegálisan adatokat azzal a céllal, hogy minél célzottabb hirdetésekkel bombázhassa őket.

Ez az adatvisszaélés miatt indított csoportos kártérítési per újabb felvonását jelenti annak a sagának, amelyben a Google-t azzal vádolják, hogy a Safari böngésző beállításainak kijátszásával engedélyezett nyomkövető sütiket az iPhone felhasználók pontosabb becserkészése érdekében.

A csoport 5,4 millióra teszi azoknak a vásárlóknak a számát, akiknek véleményük szerint a vonatkozó törvények alapján többszáz dolláros kártérítés jár, és úgy számolnak, hogy a Google-nek végül mintegy 3,3 milliárd dolláros számlát kell kipengetnie.

A Google-ellenes csoport egyik vezetője, Richard Lloyd szerint a perhez csatlakozó megkárosított fogyasztók egy online űrlap kitöltésével folyamodhatnak kártérítésért.

A Google egyelőre nem kommentálta a pert.

(Forrás: www.computerworld.hu)

  • 1
  • 2
  • 3

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!