2018. október 21., vasárnap - Orsolya

Nagyon meglepő eredményt hozott a hazai téligumi-teszt

teligumiHatodszor rendeztek nagy hazai téligumi-tesztet a Hungaroringen. Meglepő, hogy a négy évszakos gumik közül melyik érte el a legrosszabb eredményt. A Nonstopgumi.hu és a Használtautó.hu hatodik alkalommal rendezte meg közös téligumi-tesztjét a Hungaroringen. Az idei teszteket 1-3 Celsius-fokos hőmérsékleten végezték.

Tizenkilenc szettet vizsgáltak meg a szakemberek,

köztük ötféle új négy évszakos típus, valamint egy új és egy használt nyári garnitúra is szerepelt a teljes körű összehasonlíthatóság érdekében.

Az idei teszteket 1-3 Celsius-fokos hőmérsékleten végezték,

mind a száraz, mind a vizes, mind pedig a jeges (vizes műgyantával modellezett) úton való megállást vizsgálták különböző sebességek mellett. Emellett sor került a csúszós úton mutatott kapaszkodóképesség, a gördülési ellenállást mutató kigurulás, a kopás, illetve a menetzaj mérésére is. A teszten az itthon legelterjedtebb méretű (195/65 R15) abroncsok szerepeltek.

Az ötfajta négy évszakos gumi közül négy esetében is sikerült a jeges útviszonyoknak megfelelő változatot kihozniuk a gyártóknak, de a különböző szempontok összesítése során világosan látható, hogy ez

az abroncsfajta a téli időszakokban komoly teljesítménybeli kompromisszumok vállalását jelentheti.

Meglepő, hogy a négy évszakos gumik közül az egyre népszerűbbé váló

Michelin CrossClimate érte el a legrosszabb eredményt.

A vizsgálatban részt vevő abroncsok az egyes szempontoknak különböző mértékben tettek eleget. Száraz úton - fagypont felett – a Michelin négy évszakosa, míg vizes úton a Vredestein téli abroncsa volt a legjobb, mindkét teszt második helyezettje a Continental téli gumija volt. Jeges úton fékezhetőségben a Bridgestone, míg kapaszkodási képességben a Continental volt a legjobb. A legcsöndesebbnek szintén a Bridgestone bizonyult, ugyanakkor a gördülési ellenállás szempontjából a Hankook bizonyult a legjobbnak.

A teljes cikk az origo.hu-n olvasható.

  • 1
  • 2
  • 3

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!