2018. október 21., vasárnap - Orsolya

Üzleti hírszerzés

keresoA Google a hivatalos kommunikációjában sokáig igyekezett elhessegetni a pletykát, hogy speciális keresőt fejleszt a kínai piacra. Most azonban egy belsős értekezletről kiszivárgott  hangfelvétel alapján úgy tűnik, nem lehet tovább letagadni a projekt létezését: azon Ben Gomes, a kereső egyik vezető fejlesztője arról beszél, hogy a munka jól halad, és nagyjából 6-9 hónap múlva lesz aktuális a megjelenés.

googleplusÉrdeklődés hiányában bezárja a keresőóriás a mindig is alig használt Google+ közösségi oldalt. A hírt azok után jelentette be, hogy kiderült egy biztonsági rés, amelynek felfedezésekor és javításakor tudatosan nem értesítette az érintett felhasználókat. Kiderült, hogy a Google márciusban felfedezett egy API-val kapcsolatos hibát a Google+ közösségi oldalon...

adathalaszatA következő videóban azt mutatja be a Digitális Immunerősítő Program csapata, hogyan szerezte meg több mint 200 ember féltve őrzött adatait, és hogyan tudott meg szinte mindent róluk a közösségi médiából. Megdöbbentő, hogy egy kis külső motíváció vagy "belebegtetett" promóciós nyeremények reményében mennyire könnyen adjuk át a kontrollt a személyes adataink felett. 

laptopspyEgy ózdi családi ház kertje, egy miskolci ház kapubeállója, egy szegedi ház udvara - egy honlapon több ezer biztonsági kamera képét követhetjük nyomon, anélkül, hogy erről a kamera tulajdonosainak tudomása lenne. Pedig mindez elkerülhető lenne, csupán az alapértelmezett jelszót kellett volna megváltoztatni.

kemet fogtakKínai kémek éveken át figyelhettek több mint harminc amerikai nagyvállalatot, köztük az Amazont és az Apple-t is. Peking állítólag arra kényszerítette a kínai techvállalatokat, hogy csempésszenek rizsszem méretű mikrochippeket az amerikai cégek Kínában gyártott szervereibe.

adatok3Már nemcsak az informatikai biztonság területén jártas szakemberek, de az online jelenségek iránt érdeklődő laikusok kedvelt vitatémája is, hogy mi történik azzal a rengeteg információval, amit az interneten aktívan töltött idő után hátrahagyunk. A kibertér használatát új szintre emelte a társadalom az elmúlt évtized során.

kiberbiztonsag3A kiberbiztonságot korábban kizárólag IT-biztonsági kérdésként kezelték, a veszélyekről csak a szakemberek beszéltek egymás között. Azonban napjainkban az olyan kifejezések, mint a "hackelés", a "zsarolóvírus" vagy az "adatszivárgás" rengetegszer jelennek meg szalagcímként, ami a probléma kiterjedtségét bizonyítja.

crimeKiberzsoldosokra hagyatkozik egyre több titkosszolgálat a világon. Az érintett cégek tevékenysége hiába szigorúan szabályzott, mégis teljesen átláthatatlan. Dollármilliók folynak át a piacon és nem tudni, hogy mikor használják gyilkosságra az internetet. Az 1999-es év végét egy inkább sci-fikbe illő pánik kísérte, mint sem egy valódi veszély: a világ akkor attól tartott, hogy mi történik, ...

birtishairwaysA British Airways (BA) hozzávetőleg 380 ezer utasának banki adatait lophatták el egy hetekig tartó hackertámadásban. A brit nemzeti légitársaságként számon tartott cég vezérigazgatója pénteken elnézést kért a történtekért. A BA beszámolója szerint a vállalat online foglalási rendszerét ért támadás augusztus 21-én, közép-európai idő szerint 23.58 órától szeptember 5-én 22.45-ig - vagyis több mint két hétig - tartott.

  • 1
  • 2
  • 3

lakastextilonline.hu


Patinás, elegáns belső terek díszítésére ajánljuk a fényes, ezüst vagy aranyszállal átszőtt szőnyegeket. Az átlagon felüli iroda ékessége, modern és stílbútorokhoz egyaránt ajánlott!