2018. április 23., hétfő - Béla

Üzleti hírszerzés

gmailRejtélyes spamelési esetekről számoltak be a Gmail felhasználói a Google fórumain, és az a legmeglepőbb az egészben, hogy a jelszó megváltoztatása után, kétlépcsős azonosítás mellett is folytatódott a reklámlevelek kiküldése. A felhasználók vasárnap vették észre, hogy több olyan email van a kiküldött leveleik közt, amiket nem ők küldtek ki.

nevetesA Recode és a SurveyMonkey közös kutatásából kiderül, hogy az amerikai felhasználók mely vállalatokat gondolják a leginkább pozitív hatásúnak a társadalomra. Az első helyen végzett az Amazon, amely megszerezte a szavazatok 20 százalékát. Második lett a Google 15 százalékkal és harmadik az almás vállalat 11 százalékkal.

arcfelismeroHa az illetékes amerikai bíróság a felpereseknek ítél, a Facebook több milliárd dollárt bukhat az évekkel ezelőtt kellő körültekintés nélkül bevezetett arcfelismerő rendszere miatt. Mint az IT Café is írja, hatalmas port vert fel néhány éve, amikor a Facebook bevezette a „Tag Suggestions” opciót.

bankkartyaAz Orbitz, az Expedia utazási iroda egyik leánycége kedden közölte: a tavaly az Expedia ellen végrehajtott hackertámadás során 880 000 bankkártya adataihoz férhettek hozzá illetéktelenek - írja Wall Street Journal.

zuckerbergMeghívták Mark Zuckerberget, a Facebook alapító-vezérigazgatóját az Európai Parlamentbe (EP), hogy magyarázatot adjon a cég körül a napokban kirobbant botrányra - jelentette be kedden Antonio Tajani, az uniós képviselő-testület elnöke.

skypeA végpontok közötti titkosítást a program új bétaváltozatában próbálja ki a Microsoft. Tovább folytatódik a Skype átalakulása VoIP kliensből átfogó tudású csevegő programmá. A legújabb fejlemény az, hogy a Microsoft bejelentette: kísérleti jelleggel  végpontok közötti (end-to-end, röviden e2e) titkosítással látta el a szoftvert.

kartyahitelElfogták a belvárosi rendőrök azt a pénztárosnőt, aki közel harminc esetben próbált vásárolni a munkahelyére betérő vevők bankkártyaadataival - adta hírül a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A rendőrségen tett bejelentés szerint egy V. kerületi Váci utcai ruházati üzletben 2018. január 2-án a vásárlást követően...

csekkJanuár 1-től változnak a postai csekkbefizetéseknél a Magyar Posta pénzmosás megelőzéssel kapcsolatos feladatai. Az állami cég közleményben mutatta be ezeket. Az új pénzmosás megelőzési szabályok alapján ügyfeleink okmányok nélkül fizethetik be csekkjeiket bankkártyás csekkbefizetéssel, adó, illeték, bírság csekkek és - 300 ezer forintig - áru, szolgáltatás ellenértékének megfizetése esetén.

tabla2Egyre jobban csökken a fejlett európai országokban élők intelligenciaszintje egy elsősorban Skandináviát és az Egyesült Királyságot vizsgáló új kutatás szerint – írja a Euronews. Az Intelligence szaklapban megjelent tanulmány szerint a fejlett országokban az 1900-as évek közepétől megfigyelhető növekvő tendencia az 1990-es évek közepén megbicsaklott, azóta az IQ-szint inkább csökkenést mutat.

  • 1
  • 2
  • 3