2018. február 23., péntek - Alfréd

Üzleti hírszerzés

skypeA végpontok közötti titkosítást a program új bétaváltozatában próbálja ki a Microsoft. Tovább folytatódik a Skype átalakulása VoIP kliensből átfogó tudású csevegő programmá. A legújabb fejlemény az, hogy a Microsoft bejelentette: kísérleti jelleggel  végpontok közötti (end-to-end, röviden e2e) titkosítással látta el a szoftvert.

kartyahitelElfogták a belvárosi rendőrök azt a pénztárosnőt, aki közel harminc esetben próbált vásárolni a munkahelyére betérő vevők bankkártyaadataival - adta hírül a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A rendőrségen tett bejelentés szerint egy V. kerületi Váci utcai ruházati üzletben 2018. január 2-án a vásárlást követően...

csekkJanuár 1-től változnak a postai csekkbefizetéseknél a Magyar Posta pénzmosás megelőzéssel kapcsolatos feladatai. Az állami cég közleményben mutatta be ezeket. Az új pénzmosás megelőzési szabályok alapján ügyfeleink okmányok nélkül fizethetik be csekkjeiket bankkártyás csekkbefizetéssel, adó, illeték, bírság csekkek és - 300 ezer forintig - áru, szolgáltatás ellenértékének megfizetése esetén.

tabla2Egyre jobban csökken a fejlett európai országokban élők intelligenciaszintje egy elsősorban Skandináviát és az Egyesült Királyságot vizsgáló új kutatás szerint – írja a Euronews. Az Intelligence szaklapban megjelent tanulmány szerint a fejlett országokban az 1900-as évek közepétől megfigyelhető növekvő tendencia az 1990-es évek közepén megbicsaklott, azóta az IQ-szint inkább csökkenést mutat.

processzorKomoly biztonsági hibát fedeztek fel az elmúlt tíz évben gyártott valamennyi Intel processzornál. A hibát napokon belül javítani fogják, de a javítás után a számítógépek lassulhatnak. Az elmúlt tíz évben gyártott szinte valamennyi Intel processzornál van egy olyan biztonsági rés, amelyen keresztül a számítógépen tárolt személyes adatokhoz is hozzáférhet egy harmadik személy.

facebook6A felhasználók száma is már havi 2 milliárd felett jár, de ennél dinamikusabban nő a hatóságoktól érkező adatigénylések mértéke. Mostantól pedig a vállalat a szellemi tulajdonsértésre vonatkozó bejelentéseket és intézkedéseket is jelenti.

internet3Mint azt a magyar sajtóból a 444 kiszúrta, fura és egyelőre pontosan nem megmagyarázott incidens történt szerdán a globális internethálózatokon: a Google, a Facebook, a Microsoft és az Apple, tehát a legnagyobbak adatforgalma néhány percre egy lényegében ismeretlen orosz szerveren folyt keresztül.

fbalapitoChamath Palihapitiya a múlt hónapban kemény megjegyzésekkel illette korábbi munkaadóját, a Facebookot. Palihapitiya, aki korábban a Facebook növekedésért felelős divíziójának az alelnöke volt, azt mondta, hogy a közösségi oldalak és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások teljesen szétszakítják a társadalmat.

hplaptopFrissítést adott ki a HP, amellyel egy nagyon komoly biztonsági problémát orvosol. Sok száz HP-modell érintett. Elég sok a biztonsági probléma mostanság a HP márkájú laptopoknál. Nemrégiben például egyfajta kémprogram telepítésével vádolták meg a HP-t, korábban pedig azzal, hogy olyan szoftver (keylogger) található laptopjain...

  • 1
  • 2
  • 3