2017. október 17., kedd - Hedvig

Üzleti hírszerzés

fekvorendorA fekvőrendőröket többnyire mindenki gyűlöli, aminek oka, hogy sok közülük még akkor is komolyan megkínozza a futóművet, ha csigatempóban hajtanak át rajta. Ezen segítene egy új spanyol fejlesztés, ami csak azokat büntetné döccenővel, akik valóban gyorsan hajtanak.

mercedestulajdonosKötelező olvasmány arról, hogy a Mercedes vezérigazgatója szerint milyen drámai változások elé nézünk húsz éven belül. Egy nemrég megjelent interjúban a Daimler Benz (Mercedes Benz) vezérigazgatója elmondta, hogy már nem a többi autógyártó jelenti cégüknek a konkurenciát, hanem (nyilvánvalóan) a Tesla, a Google, az Apple és az Amazon.

olajVlagyimir Putyin orosz államfő egyetlen mondatával megállította az olajár csökkenését és Oroszország olyan megállapodást ír alá Szaúd-Arábiával a napokban, amely – mint a jéghegy csúcsa - nagy átalakulást jelez a világ nagy energiatermelő országainak viszonyában.

chipAz MI-kutatás az utóbbi pár évben a reneszánszát éli, és hiába a szoftver, vagyis az MI-algoritmusok produkálják a látványos eredményeket, ezeknek a működéséhez szükség van speciális hardverre is, amelyen hatékonyan futtathatók. Bár az utóbbi években ezen a téren is nagyot léptünk előre...

helikopterDubajban körülbelül bármi megtörténhet, már legalábbis ha technikai újításokról van szó. A város nemrég a robotzsaruk tesztelésének megkezdésével került a reflektorfénybe, ám emellett elsőként szeretné bevezetni többek közt a repülő taxikat is. Az elképzelések szerint öt év múlva válhat elérhetővé Dubajban a helikopteres taxizási lehetőség.

twitterÉvek óta rebesgetik, hogy eltűnhet a 140 betűs karakterlimit a Twitterről. A mikroblogszolgáltató egyik fő arculati eleme épp az volt, hogy rövid, lényegre törő posztokat írhattunk vele; az egymondatos bejelentkezések és kommentárok, gyors linkmegosztások és képaláírások nem is követeltek meg ennél nagyobb terjedelmet.

finfisherAz ESET biztonsági cég kutatói olyan megfigyelési kampányt fedeztek fel, amely a hírhedt FinFisher kémprogram egy új, FinSpy nevű variánsát alkalmazza. Az akció hét országot érintett (ezeket az ESET a további veszélyek elkerülésének érdekében nem nevezi meg), amelyből kettőben nagy internetszolgáltatók is érintettek lehetnek a megfigyelt célpontok megfertőzésében – írja közleményében a cég.

hvg allasborzeMagyarország legjelentősebb karrierrendezvénye 21. alkalommal várja a látogatókat. Több mint 200 kiállító képviselteti magát a börzén, ahol a nyitott pozíciók feltérképezésén túl karrierépítést támogató ingyenes programokon, előadásokon és személyes tanácsadásokon is részt vehetnek az érdeklődők.

hacker10Ma már nemcsak a számítógépeinket és telefonjainkat, hanem a járműveinket is félthetjük a kibertámadásoktól. A 18-59 éves korosztály képviselői szerint igen komoly az esélye annak, hogy a modern autókat hackertámadás éri. Az NRC és az NNG közös kutatásából kiderül, hogy az autóval rendelkező magyarok 90 százaléka...

  • 1
  • 2
  • 3