Nyomtatás

Mikor van szüksége versenypiaci információszerzésre?

39148

Például - de nem kizárólag - stratégiai tervezés, vállalati fúziók, felvásárlások esetében a versenypiaci hírszerzés képes a döntéshozó számára adatokat, információkat szolgáltatni arra vonatkozóan, hogy ténylegesen mennyire vonzó a célba vett társaság, ott milyen átalakítások szükségesek a piaci versenyhelyzet megalapozottságához.

Átalakítás, privatizáció - A megszerzett információk rámutatnak a mûködő és a hibás folyamatokra, segítséget nyújtanak a valós érték megállapítására.

Új piacon történő megjelenés - A megszerzett versenypiaci információk részletes elemzést adnak a felhasználó részére a környezetben mûködő piaci szereplőkről, termékeik értékéről és az új piaci szereplő megjelenése esetén a régiek várható fenyegetéseiről, valamint rámutatnak a lehetőségekre.

Marketingtervezés - Azokra a tényekre mutathat rá, hogy a felhasználók és fogyasztók körében a versenytársak termékei miért vezettek sikerre vagy sikertelenségre. A marketingtervezés információforrása lehet új termékek, ötletek előállításának.

HR-stratégia tervezése, munkaerő-felvétel - A versenytárs döntéshozóinak, vezetésének és munkaerőhelyzetének folyamatos elemzése, felvételeinek, elbocsátásainak figyelemmel kísérése. Információkat adhat saját tervezésünk megalapozottságához, vagy forrásokat jelenthet a versenytárs aktuális terveiről.

Árképzés - A CI-projektek lehetőséget kínálnak, hogy a felhasználó egy lépéssel mindig megelőzze a konkurens aktuális árképzését, mind a futamidő és a kondíciók, mind a tényleges bruttó árak tekintetében, valamint információkat adhat a versenytárs költésstruktúrájáról.

Értékesítés - Elemzéseket ad a versenytárs értékesítési stratégiájáról, az értékesítési munkatársak képzettségéről, felkészültségéről, a kiválasztásuk módjáról és személyiségükről. Tervezhetővé teszi a felhasználó számára egy jobb, ütőképesebb értékesítési csapat kialakítását.


A CI-projekteket az esetek többségében külső, erre szakosodott társaságok végzik, amelyeknek tapasztalatuk van a kockázatelemzésben, az üzleti folyamatok elemzésében. Adatbázisaik, kapcsolataik, infrastruktúrájuk lehetővé teszi a releváns adatok megszerzését, melyek átalakításával információt biztosítanak a döntéshozók számára a versenykörnyezetről. A leszûrt információkra alapozva elkészíthetők a rövid, közép- és hosszú távú vállalati tervek.

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság