Nyomtatás

Sajtófigyelés vagy üzleti hírszerzés?

63635

Sajtófigyelésre - sőt akár komplex versenypiaci hírszerzése is - szükség van olyan kiélezett piaci versenyhelyzetben, amikor azonos szegmensben több szereplő viszonylag azonos feltételekkel, azonos profillal fejti ki tevékenységét, és célozza meg a vásárlókat. Ugyancsak fontos, ha a piacra több külföldi tulajdonú, tőkeerős vállalat kerül, és erőpozícióból igyekszik megszerezni a vevőket.

A versenyképesség megőrzéséhez nélkülözhetetlenné válik a termékek tulajdonságaira vonatkozó információ, vagy az azt előállító társaságok kapacitásáról, terveiről, humán erőforrásáról keletkező adatok ismerete. Ilyen eset lehet például, amikor az adott piacon szereplő versenytársak tulajdonosi körében, döntéshozó testületeiben olyan személycserék zajlanak, melyek előrevetítik a változásokat.

Hasonló problémát vet fel, ha a versenytárs elbocsát, vagy munkaerő-felvételt hirdet, és olyan kompetenciákat jelöl meg, melyek egy termékfejlesztésre vagy -átalakításra utalnak, esetleg a konkurens cég részéről behatolási kísérletet tapasztalunk a humán erőforrás útján.

Mikor van szüksége üzleti hírszerzésre? Például olyan döntéselőkészítő folyamatok esetében, mint... >>

Hírfigyelő

Kiváncsi, mit írnak a versenytársakról? Elsőként olvasná a szakmájával kapcsolatos információkat? Kulcsemberekre, projektekre, konkurensekre figyelne? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Események

Versenyben

Ingatlanpiac

Üzleti hírszerzés, biztonság