2019. március 26., kedd - Emánuel

Az Apple egy kiszivárgott dokumentumban arra kérte az alkalmazottait, hogy ne szivárogtassanak ki dokumentumokat

apple buildingEhhez a hírhez fölösleges lenne bármit is hozzátenni, a cím magáért beszél, de dióhéjban a lényeg: az Apple nemcsak figyelmeztette az alkalmazottait, hogy fejezzék be a szivárogtatást, de konkrét jogi lépéseket és bűnvádi eljárásokat is kilátásba helyeztek azok ellen, akik a jövőben illetéktelen személyeknek adnak át információt a vállalat tevékenységéről.

A cupertinói vállalat egy hosszú bejegyzést közölt a vállalat belső blogján. Ebben az áll, hogy

tavaly már 29 szivárogtatót elkaptak, közülük 12-t le is tartóztattak.

Az Apple azt is megjegyezte, hogy ezek az emberek nemcsak a munkájukat veszíthetik el, ha rajtakapják őket, de ezzel azt is megnehezítik, hogy más cégek alkalmazzák őket. Több esetet is idéztek, amikor a cég emberei a sajtónak adtak át információkat fejlesztés alatt álló termékekről. Felhozták azt az esetet, amikor Craig Federighi zárt körben elmondta, hogy egyes iPhone-szoftverek megjelenése késhet. Ezt is kiszivárogtatták, mint annak a kiadatlan szoftvercsomagnak a hírét, amiből az iPhone X és az új Apple Watch képességeire lehetett következtetni.

Tovább a teljes cikkre: Az Apple egy kiszivárgott dokumentumban arra kérte az alkalmazottait, hogy ne szivárogtassanak ki dokumentumokat

  • 1
  • 2
  • 3